E-poodide hinnad langevad

Copy
Adobe logo.
Adobe logo. Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Hinnad internetipoodides olid inflatsiooni vastu pikka aega immuunsed, kuni Covid-19 kõik pea peale pööras. Nüüd on hinnad taas langustrendis, vahendab CNN.

Juulis langesid internetipoe hinnad kaks protsenti. Hinnalangus ei ole suur, kuid siiski märgatav. Hinnalangust ei ole märgata toidukaupade puhul, mille hinnad jätkuvalt tõusevad.

Adobe hinnangul on enim langenud elektroonikaseadmete hinnad – juunis langesid need eelmise aastaga võrreldes 9,3 protsenti. Lisaks elektroonikale langesid veebipoodides ka mänguasjade hinnad – nende puhul oli hinnalangus eelmise aastaga võrreldes 8,2 protsenti. Riiete hinnad nii kiiresti ei lange – võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on hinnalangus üks protsent.

Interneti toidukaupade hinnad tõusid juulis aastatagusega võrreldes 13,4 protsenti, mis on rekord hinnatõus läbi aegade. Samuti on hüppeliselt tõusnud lemmikloomatoodete hinnad veebis – aastaga on hinnad tõusnud 12,6 protsenti.

Mõistagi võib kuluda palju aega, enne kui inflatsioon jõuab tagasi normaalsele tasemele. Inflatsioon on USAs ja kogu maailmas jätkuvalt väga kõrge. USA inflatsioonimäär tõusis juunis 9,1 protsenti, mis on suurim tõus 40 aasta jooksul. Juulis inflatsioonimäär veidi langes, kuid on siiski kõrgel tasemel – 8,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles