Eesti töökuulutused paljastavad: need on ametid, kus saab 10 000 eurot kuus (2)

PM Majandus
Copy
Rahakott.
Rahakott. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Töökuulutustes pakutav keskmine brutopalgavahemik oli esimesel poolaastal 1316–1775 eurot, mis on üheksa protsenti suurem kui 2021. aastal samal ajal, näitab tööportaali cvkeskus.ee statistika. 2019. aasta sama ajaga võrreldes on pakutav palk tõusnud 25 protsenti

2022. aasta esimesel poolel oli tippspetsialistide ja keskastmejuhtide tööpakkumiste keskmine palgavahemik 1853–2553 eurot. Keskastmespetsialistide ja kontoritöötajate tööpakkumiste keskmine palk oli 1540–2232 eurot ning oskustöölisi ja kutsetöötajaid värbavatel tööpakkumistel 1370–1838 eurot. Teenindus- ja müügitöötajatele pakutavad palgad algasid 997 ja ulatusid 1254 euroni.

Pakutava palga kasv on olnud üleüldine ehk tõus on kõigis ametirühmades. Viimasel aastal on tööpakkumistel kõige rohkem ehk 13 protsenti kerkinud oskus- ja kutsetöötajatele, spetsialistidele ning ka abitöötajatele pakutav palk.

Tööandjad avaldasid aasta esimeses pooles tööportaalis cvkeskus.ee pakkumisi, kus oldi valmis maksma ka 10 000 euroni ulatuvat palka. Sellise, enam kui kahekordse riigikogu liikme töötasuga otsiti tervishoiu-, müügi-, infotehnoloogia- ja kinnisvarasektori tippspetsialiste: arste, müügijuhte, kinnisvaramaaklereid ja vaneminsenere.

Lisaks kutsuti toitlustus- ja ehitussektori töötajaid keskmisest märksa kõrgema pakutava palgaga kandideerima välismaal asuvatele ametikohtadele.

«Töötasu on üks olulisemaid tegureid, mis mõjutab töövõtjate kandideerimisotsust, ning puuduliku palgainfoga tööpakkumistele ei taha paljud kandideerijad aega raisata,» sõnas portaali turundusjuht Henry Auväärt ja lisas, et avaliku töötasuga tööpakkumistele kandideeriti keskeltläbi 63 protsenti rohkem.

Seega on pakutava palga avalikustamine lihtsaim viis suurendada töövõtjate huvi pakutava töö vastu. Lisaks avalikule töötasule suurendas kandideerijate arvu märgatavalt ka kaugtöö võimaldamine, mis kergitas kandideerimishuvi 40 protsenti.

Pakutava palga statistika pärineb 21 208 avaliku palgaga tööpakkumisest. PM

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles