Ukrainast teekonda alustanud esimese viljasaadetise ostja ütles tehingu üles (9)

Erkki Erilaid
Copy
Sierra Leone lipu all sõitev Razoni 3. augustil Bosphoruse väinas.
Sierra Leone lipu all sõitev Razoni 3. augustil Bosphoruse väinas. Foto: YASIN AKGUL

1. augustil Ukrainast lahkunud esimese viljasaadetise ostja Liibanonist tühistas tehingu, sest saadetis jäi viis kuud hiljaks.

Ukraina Liibanoni saatkond teatas sotsiaalmeedias, et nüüd tuleb laeva lastiks olnud 26 500 tonnile maisile leida kiiresti uus ostja kas Liibanonis või mõnes teises riigi. Saatkond lisas, et ostja ütles tehingu üles, kuna tarne viibis üle viie kuu.

Eelmisel nädalal Ukrainast Liibanoni lahkunud Sierra Leone lipu all sõitev Razoni oli esimene Ukrainast väljunud viljasaadetisega laev pärast seda, kui Ukraina ja Venemaa jõudsid viljasaadetiste transpordi osas Mustal merel kokkuleppele.

Liibanoni majandusministeeriumi pressiesindaja teatas, et nende valitsus ei ole saadetisega seotud, vaid ostja oli erasektorist, vahendas Bloomberg.

Samas jõudis esmaspäeval Türgis lõppsihtkohta Ukrainast pärit väiksem maisilaev, mis on hetkel esimene ostjani jõudnud tarne, teatas Ukraina taristuministeerium. Kokku on Ukrainast praeguseks lahkunud umbes 10 viljalastiga laeva.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel on pärast Musta mere teraviljaleppe sõlmimist Ukraina sadamatest lahkunud laevadega ligikaudu 243 000 tonni teravilja.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles