Adveni Tallinna kliendid liidetakse oktoobris Utilitase võrguga

BNS
Copy
Utilitase koostootmisjaam Tallinnas.
FOTO: Tairo Lutter
Utilitase koostootmisjaam Tallinnas. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Adveni Tallinna võrgupiirkondade kaugküttekliendid liituvad Utilitase võrgupiirkonnaga alates oktoobrist, liitumine hõlmab 251 hoonet Adveni võrgupiirkondades Nõmmel, Põhja-Tallinnas, Kesklinnas ja Pirital.

Kaugkütte võrgupiirkondade ühendamise eesmärk on tagada jätkusuutlik lahendus olukorras, kus rekordkõrge maagaasi hind on tekitanud eri võrgupiirkondade kaugküttehindades suure erinevuse. Võrgupiirkondade ühendamine on kooskõlastatud konkurentsiametiga, teatas Utilitas.

Praegu haldavad Utilitas ja Adven Tallinnas nelja kaugkütte võrgupiirkonda, mis teenindavad enamikku pealinna kaugkütteklientidest.

Utilitase kaugkütte soojuse tootmises on kasutusel peamiselt biomass ja heitsoojus ning tippude katmiseks maagaas. Adveni Tallinnas hallatavad katlamajad põhinevad praegu ainult maagaasil.

Maagaasi alternatiivina on taas kaalumisel põlevkiviõli

«Energiakriisis peame leidma kiireid lahendusi, kuidas tagada toimepidevus ja tarbijatele jõukohane soojuse hind. Kuna enam kui kaks kolmandikku Utilitase klientide tarbitavast soojusest toodetakse Tallinnas taastuvatest energiaallikatest ning kasutame maagaasi vaid külma ajal, oli meie soojuse hind eelmisel kütteperioodil ainult maagaasist energiat tootvatest soojustootjatest enam kui kaks korda madalam,» selgitas Utilitas Tallinna juhatuse esimees Robert Kitt.

Utilitas on esitanud keskkonnaametile taotluse kasutada Tallinnas ajutiselt lisaks ka kodumaist põlevkiviõli – tõenäoliselt aitab põlevkiviõli kasutuselevõtt tasandada maagaasi veelgi tõusnud hinda. Alates tänavu veebruarist kehtib Utilitase Tallinna võrgupiirkonnas piirhind 97,15 eurot megavatt-tunni kohta, millele lisandub käibemaks.

Teenuse osutaja vahetumisega jätkub soojusvarustus katkematult. Adven ja Utilitas on ettevõtete kinnitusel saatnud muudatusest mõjutatud klientidele teavituse ning Utilitas võtab lepingu sõlmimiseks ja kauglugemissüsteemi ümberkorraldamiseks Adveni klientidega ise ühendust.

Kaugkütteteenuse osutamise aluseks alates 1. oktoobrist on Utilitasega sõlmitud soojuse ostu-müügileping.

Tallinna võrgupiirkonnas varustab Utilitas soojusega 4200 hoonet. Mahult moodustab Adveni klientide aastane soojuse tarbimine umbes 2 protsenti Utilitase Tallinna võrgupiirkonna klientide tarbimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles