Tehingute arv korteriturul on vähenenud

Copy
13.06.2021 Tallinn Mereäärsed uusarendused. Noblessner.
13.06.2021 Tallinn Mereäärsed uusarendused. Noblessner. Foto: Sander Ilvest

Tallinna korteriturg on teist kuud järjest suviselt vaikne, keskmine ruutmeetri hind langes juuniga võrreldes 1,9 protsenti ehk 2911 euroni ning vähenes ka tehingute arv.

«Korteriturul toimunu kommenteerimiseks piisab ühest sõnast – suvi. Samas ei maksa unustada, et eelmise aastaga võrreldes oli keskmine hind juulis 25 protsenti kõrgem,» kommenteeris turuolukorda 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter.

Lõppenud kuul müüdi Tallinnas 861 korterit, mis on ca kümme protsenti vähem kui juunis, kuid samas ikkagi 12 protsenti rohkem kui eelmise aasta juulikuus. Korteritehingute rahaline maht oli aastatagusega võrreldes koguni 46 protsenti suurem. Kalleim korter müüdi Tallinnas juulis 759 000 euro eest.

«On võimalik, et ka august tuleb tehinguaktiivsuse poolest veidi rahulikum. Samas ei ole jätkuvalt kõrge inflatsiooni tingimustes ühtki majanduslikult loogilist põhjust, miks kinnisvara hinnad lähikuudel tänasest tasemest madalamale võiksid jääda,» lisas 1Partneri juht.

Kui võtta lisaks korteritele arvestusse ka teised juulis omanikku vahetanud objektid, siis tehti Tallinnas kinnisvaraga 1060 ostu-müügitehingut, mis on juuniga võrreldes 14 protsenti vähem. Kinnisvaratehingute koguväärtus oli Tallinnas juulis ligikaudu 167 miljonit eurot, mis on ligi viiendiku võrra väiksem summa kui juunis. Samas võrreldes 2021. aasta juuliga oli tänavu kinnisvaratehingute koguväärtus umbes 14 protsenti suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles