Automüüja: hüppeliselt on kasvanud huvi diisel- ja elektriautode vastu

BNS
Copy
Autode müügisalong.
Autode müügisalong. Foto: Meelis Meilbaum

Automüüja Topauto teatel on stabiilselt kõrge kütusehind pannud inimesi otsima võimalusi, kuidas ühest punktist teise liikuda väiksemate kuludega kui varem. Hüppeliselt on kasvanud huvi diisel- ja elektriautode vastu.

Topauto müügistatistikast selgub, et jaanuarist kuni tänaseni on klientidele loovutatud 48 protsenti rohkem diiselmootoriga autosid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Elektriajamiga sõidukite müük on samal perioodil kasvanud lausa kolm korda.

«Inimeste huvi soodsamate liikumisviiside vastu on selgelt tõusnud ning huvitava tendentsina on lisaks elektri jõul sõitvatele autodele hakatud rohkem küsima diiselmootoriga autosid. Kuigi diislikütuse hind on bensiiniga tanklas sama, kulub seda üldjuhul vähem,» selgitas Topauto müügijuht Janek Eskor pressiteates.

Eskori sõnul küsitakse diiselmootoriga variante enam ka nende mudelite puhul, mida seni on valdavalt bensiinimootoriga müüdud. «Neile, kes sõidavad aastas üle 20 000 kilomeetri, on diislikütuse jõul liikuv auto rahaliselt igal juhul ökonoomsem,» lisas ta.

Elektriautode turg on Eskori kinnitusel samuti tõusuteel ning mida aeg edasi, seda rohkem tuleb müügile erinevaid mudeleid, mille vahel inimesed saavad valida. Eelmisel aastal küsiti elektriautodele pakkumisi neli korda vähem kui sel aastal ning müüdud on elektriautosid tänavu kolm korda rohkem.

Eriti populaarsed on elektriautod tema sõnul just linnas elavate ja pigem lühikesi otsi sõitvate inimeste seas. Sama on hübriidautodega, sest linnas liiguvad need peamiselt elektri jõul.

Elektriauto kasuks mängib ostu sooritades seegi, et esimestel aastatel on hoolduskulud, võrreldes bensiini- ja diiselmootoritega autodega, soodsamad. See aitab klientidel otseseid kulusid kohe kokku hoida. Topauto statistika kohaselt on sel aastal tehtud 40 protsenti kõigist pakkumistest hübriid-, diisel- ja elektrimootoritega autodele, 60 protsenti bensiinimootoriga autodele.

Topauto tegutseb Eesti autoturul 1994. aastast ning müüb Hyundai, Seati, Cupra, Suzuki, Isuzu, Citroëni ja SsangYongi sõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles