Setomaa küla saab Peipsi järve äärde uue paadisadama

BNS
Copy
Midagi sarnast saab ka Setomaa küla: Eesti ettevõtte Top Marine paigaldatud ujuvkai Kadariku sadamas Lääneranna vallas.
Midagi sarnast saab ka Setomaa küla: Eesti ettevõtte Top Marine paigaldatud ujuvkai Kadariku sadamas Lääneranna vallas. Foto: Jaano Martin Ots

Setomaa vallavalitsus kuulutas välja riigihanke Beresje külla väikesadama ehitamiseks, hanke eeldatav maht on 78 000 eurot.

Uue paadisadama ala jääb Beresje külas Navoloki tänav 3 kinnistule ja Peipsi järve alale. Navoloki tänava kinnistule on ette nähtud rajada sadama akvatoorium koos kaasnevate rajatistega ja loode poole jäävasse Beresje lahte tuleb süvendada sissesõidutee sadamale juurdepääsuks, selgub hankedokumentidest.

Beresje väikepaatide sadama akvatoorium on kavandatud kujundada kinnistul oleva kanali laiendamise teel. Paatide sildumiseks on ette nähtud paigaldada ujuvkai kümne paadikohaga. Paatide sildumiseks mõeldud ujuvkai ühendatakse kahe täiendava ujuvkai mooduli, käigusilla ja laudtee kaudu kaldaga. Täiendavad ujuvkai moodulid, käigusild ja laudtee hõlbustavad ka nendega paralleelselt kulgeva paadislipi kasutamist.

Slipile pealesõidu manööverdusala ja parklad paaditreilerite, sõiduautode, karavanide jaoks on lahendatud kruuskattega alana Navoloki tänava kinnistu idaosas. Ehitustööde hulka kuulub ka tuletõrjeveevõtu kaevu rajamine Navoloki tänava äärde.

Sadama ehitust rahastatakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondist ja Setomaa valla eelarvest. Vald on fondi vahenditest küll toetust taotlenud, ent juhul, kui toetus jääb saamata võib vald hankemenetluse kehtetuks tunnistada.

Pakkumusi saab hankele esitada 22. augustini. Hankeleping sõlmitakse tuleva aasta augusti lõpuni ning hanke eeldatavaks maksumuseks on 78 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles