Lahkuv Itaalia peaminister lubas miljardeid eurosid inflatsiooniabi

Copy
Itaalia peaminister Mario Draghi.
Itaalia peaminister Mario Draghi. Foto: ANDREAS SOLARO

Ametistlahkuv Itaalia peaminister Mario Draghi teatas neljapäeval 17 miljardi euro suurusest abipaketist, mis on peamiselt suunatud kodumajapidamistele ja äridele leevendamaks hinnatõusu mõjusid.

 

Draghi teatas paketist kaks nädalat pärast seda, kui ta oli sunnitud lahkuma ametist ja jääma peaministri kohusetäitjaks kuni 25. septembrile määratud üldvalimiste ja uue valitsuse moodustamiseni.

Viimase aasta jooksul on Itaalia valitsus toetusmeetmetena eraldanud 35 miljardit eurot.

Draghi ütles, et Itaalia majandus on praegu oodatust paremas seisus. Ta viitas Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) prognoositud kolmeprotsendisele majanduskasvule sel aastal.

«Nad ütlevad, et 2022. aastal kasvame me rohkem kui Saksamaa, kui Prantsusmaa, kui euroala keskmiselt, rohkem kui USA,» ütles Draghi pressikonverentsil.

Ta juhtis samas tähelepanu paljudele probleemidele, millega itaallased silmitsi seisavad. Nende seas on inflatsioon, energiahindade tõus, tarneraskused, laialdane ebakindlus ja ka poliitiline ebakindlus.

«Mis ei ole ainult meie poliitiline ebakindlus, vaid geopoliitiline ebakindlus,» lisas ta.

Majandus- ja rahandusminister Daniele Franco ütles, et täiendavad toetusmeetmed kaetakse oodatust suurema maksulaekumisega sel aastal ning veel kasutamata finantsressursside rakendamisega.

Abipaketiga pikendatakse kütuseaktsiisi langetamist, toetatakse energiaarvete tasumist ning vähendatakse makse kõige väiksema sissetulekuga majapidamistele. Samuti aidatakse põllumajandusfirmadel toime tulla selle aasta ränga põua tagajärgedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles