Riik toetab Ruhnu kiirabikeskuse rajamist 130 000 euroga

Copy
Vaade Ruhnu piirivalvetornist metsasele saarele.
Vaade Ruhnu piirivalvetornist metsasele saarele. Foto: Lauri Kulpsoo

Riigi tugiteenuste keskus rahuldas Ruhnu valla taotluse ja toetab saarele kiirabikeskuse ehitamist 130 000 euroga.

Ruhnu tuletõrjegaraaži projekteerimine ja rekonstrueerimine kiirabikeskuseks läheb kokku maksma 220 712 eurot, mis tähendab, et puuduolev osa tuleb vallal leida. Lisaks sellele on valla omaosalus toetuse korral 15 protsenti.

«Eesmärk on kusagilt leida lisaraha. Kindlasti pöördume riigi, näiteks sotsiaalministeeriumi ja ka Põhja-Eesti regionaalhaigla poole, kuna hoonesse tuleb lisaks auto hoidmise kohale ka kiirabibrigaadi eluruum ja patsiendi vastuvõtu koht,» ütles Ruhnu vallavanem Andre Nõu.

Millal hakatakse tuletõrjedepood kiirabikeskuseks ümber ehitama, ei ole tema sõnul veel täpselt teada, kuna see sõltub politsei- ja pääste ühishoone valmimisest. «Kui hoone saab plaanipäraselt valmis, saame alustada järgmise aasta kevadel. Kui tööd venivad järgmise aasta suveni, siis hiljem,» arutles Nõu.

Praegu asub kiirabikeskuse patsiendi- ja laoruum Ruhnu vallamaja kitsastes ruumides. Puudu on kiirabitöötajate olmeruumid ja pesemisvõimalused. Seniajani on töötajate majutuse probleemi lahendanud vallavalitsus, kasutades majutusettevõtteid või rahvamaja teist korrust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles