Kv.ee: kohe läheb üüriturul kuumaks!

Copy
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Erge Jõgela

«August on aeg, kus ettenägelik tudeng pöörab pilgu kinnisvaraturu poole lootusega järgmiseks õppeaastaks üürieluase kindlustada. Lisaks tulevad üürikorterit jahtima inimesed, kes sügisese ärihooaja alguses seda vajavad. Kuhugi ei ole kadunud ka pagulased,» teab portaali kv.ee juhataja Tarvo Teslon.

«Eestisse on Venemaa terrori eest varju tulnud üle 45 000 pagulase Ukrainast, kellest paljud ajavad taga Tallinna üürikortereid. Seega võib öelda, et üürikorterite nõudlus on üüratu,» selgitas Teslon.

Kuna korterite ostu-müügihinnad on kerkinud üürihindadest oluliselt kiiremini, siis on korteri ostmine üürileandmiseks praegu vähem tasuv kui näiteks aasta-kaks tagasi.

«Lisaks on suure küsimärgi all, mis saab kinnisvara väärtusest – kas kinnisvara hinnatõus lähikvartalite jooksul jätkub? Või lähevad korterite üle mõistuse kõrgele paisunud hinnad mõningasse korrektsiooni? Teadmatus ja ebakindlus kinnisvara väärtuse liikumise suuna ja kiiruse suhtes pärsib uusi üüriinvesteeringuid,» nentis Teslon.

Suur nõudlus ja pakkumiste nappus tähendab vähemalt lühiajaliselt üürihindade tõusu.

Üürikorteri otsinguid tuleb alustada varakult

«Tallinna üürikorterite keskmine hind on viimasel kolmel kuul ligikaudu 14,5 eurot ruutmeeter. Karta on, et augustis näeme mõningat tõusu. Viimase kümne aasta jooksul ei ole olnud aega, mil augustis ei oleks üürihinnad võrreldes varasema kuu-paariga kerkinud,» rääkis Teslon üürihindadest.

«Üürikorteri soovijatel soovitan otsingutega kiiresti alustada. Huvilisi lisandub üüriturule iga päevaga juurde. Varasemad tegutsejad saavad noppida üürikorterite jackpot'id. Hilinejatele jäävad üüripakkumiste riismed, kui üldse midagi,» tõdes Teslon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles