Suur-Odessa sadamatest asus teele kolm laeva maisilastiga

Copy
3. augustil lahkus Odessast maisilastiga esimene laev Razoni.
3. augustil lahkus Odessast maisilastiga esimene laev Razoni. Foto: Ozan Kose

Ukraina Suur-Odessa sadamatest lahkus täna hommikul kolm maisilastiga laeva Türki, Suurbritanniasse ja Iirimaale, teatas valitsuse kabinetiminister Oleh Nemtšinov.

«Kolme Türki, Ühendkuningriiki ja Iirimaale suunduva puistlastilaeva Navi Star, Rojen ja Polarnet pardal on 57 000 tonni Ukraina maisi,» kirjutas minister reede hommikul Telegramis.

Nemtšinov rõhutas, et reedene karavan taastas Tšornomorski sadama laevaliikluse.

«Ootame, et meie partnerite ÜRO ja Türgi julgeolekutagatised jätkavad toimimist ning toiduainete eksport meie sadamatest muutub stabiilseks ja ennustatavaks kõigile turuosalistele,» ütles ta ja lisas, et selleks plaanitakse tagada sadamate suutlikkuse lastida üle 100 laeva kuus.

Tema sõnul on hoolimata «viljakoridori» toimimise algusest peamine eesmärk sadamate täisväärtuslik toimimine mõlemas suunas.

«Saame avaldusi laevaomanikelt, kes on valmis sisenema meie sadamatesse lastimiseks ja esimest on oodata homme. Meie eesmärk on Odessa, Tšornomorski ja Južne sadamatest kolme või enama miljoni tonni põllumajandustoodete eksport kuus,» kirjutas Nemtšinov.

Minister märkis, et sellised sammud on vajalikud mitte ainult Ukraina majandusele, vaid ka maailmale.

«Mida kiiremini õnnestub eksportida 20 miljonit tonni eelmise aasta saaki ja alustada uue saagi eksporti, seda kiiremini paraneb toiduolukord maailmas,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles