Vene keskpank ärgitab ettevõtteid kasutama sõbralike riikide valuutasid

PM Majandus
Copy
Venemaa keskpank.
Venemaa keskpank. Foto: YURI KOCHETKOV

Venemaa keskpank andis teada, et nad kehtestavad lisameetmeid, et vähendada Vene pankade poolt dollarites ja eurodes tehtavate ülekannete ja tehingute mahtu.

Venemaa keskpank on kutsunud valitsust üles andma riigiettevõtetele korraldust vahetada oma välisinvesteeringute valuutad nende riikide valuutade vastu, kes ei ole kehtestanud Venemaa vastu sanktsioone, vahendab Reuters.

«Venemaa varade blokeerimine ebasõbralike riikide poolt, samuti operatsioonilised piirangud arveldustele maailma peamistes reservvaluutades, tekitavad kodanikele ja ettevõtetele riske USA dollari ja euro kasutamisel,» ütles keskpank oma avalduses.

Venemaa on jaganud riigid sõbralikeks ja ebasõbralikeks alates sellest, kui Lääs hakkas nende vastu majandussanktsioone kehtestama. Lääs leppis sanktsioonides kokku pärast seda, kui Venemaa ründas Ukrainat eelmise aasta veebruari lõpus.

Venemaa keskpank teatas samuti, et kavatseb võtta vastu täiendavaid meetmeid, et vähendada Venemaa pankade poolt dollarites ja eurodes tehtavaid ülekandeid ja tehinguid. Meetmete eesmärk on leevendada Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonide mõju riigi majandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles