Tallinnas avatav uus kliinik hakkab suurelt värbama

PM Majandus
Copy
Novel Clinic avab uksed Pärnu maanteel valmivas hoones.
Novel Clinic avab uksed Pärnu maanteel valmivas hoones. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Sügisel võtab Eesti meditsiiniturul koha sisse uus erakliinik Novel Clinic, mis kutsub oma meeskonnaga liituma arste, õdesid ja tervisevaldkonna spetsialiste.

Meeskonda otsitakse psühhiaatrit, pereterapeuti, pulmonoloogi, neuroloogi, kardioloogi, hambaarsti, ortodonti, bioanalüütikut, radioloogiatehnikuid, anestesioloogi, anestesiste, radioloogi, meditsiiniõdesid sh hambaraviõdesid ja diabeediõde.

«Uues kliinikus saab tööd ligi sada arsti, õde ja tervisevaldkonna spetsialisti, kellele loome kõik võimalused areneda valdkonna tipptegijaks,» ütles Novel Clinicu ülemarst Lauri Käis.

Töötajatele pakutakse teaduspõhist koostööd ülikoolidega, sh võimalust ennast täiendada Stanfordi, Chicago, Yale’i ülikooli kliinikutes ja tuua uusi teadmisi Eestisse. Arstide käsutusse antakse kaasaegsed diagnostikaseadmed ning meditsiini uusimad tehnoloogialahendused. Pakutakse digitaalseid lahendusi, mis aitavad jälgida patsienti reaalajas.

Kliinikusse tuleb diagnostikakeskus koos verelaboriga, vaimse tervise keskus, unediagnostika öiste täisune uuringutega, ambulatoorne eriarstiabi, hambaravi, kirurgia ja rehabilitatsioon. Valmimas on kaks operatsioonisaali, kümme privaatpalatit ja üks intensiivravi võimekusega palat.

Kliinik pakub kõrva-nina-kurguhaiguste ning näo-lõualuu kirurgilist ravi, sealhulgas kilp- ja süljenäärme operatsioone, naha- ja nahaaluskoe kasvajate eemaldamist ja unekirurgiat.

«Meie eesmärk on vähendada klientide ennetatavaid haigusi aastaks 2027 poole võrra,» ütles Novel Clinicu tegevjuht Kadi Saks.

Lähiajal plaanitakse avada kliinik ka Rootsis ja edaspidi teistes Balti riikides. Tallinnas avatava kliiniku investeeringu kogumaht on ligi 10 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles