Ametiühingute keskliidu uus juht: «On sektoreid, kus natuke palka tõstes kaoks tööjõupuudus kohe.»

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Verivärske Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Jaan-Hendrik Toomel hakkab töötajatele paremat palka välja kauplema.
Verivärske Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Jaan-Hendrik Toomel hakkab töötajatele paremat palka välja kauplema. Foto: Madis Veltman

Värske Ametiühingute Keskliidu (AÜK) uus juht Jaan-Hendrik Toomel räägib, mida ta plaanib Eesti töötajate heaks ära teha.

Ametiühingurahvale pole Jaan-Hendrik Toomel võõras nimi: ta oli pikalt AÜK kommunikatsioonijuht. Ajakirjanike seas oli Toomel legendaarne selle poolest, et teda oli oluliselt keerulisem tabada kui tema juhti. Kolmapäevast on Toomel liidu uus juht. Ta ei tee saladust sellest, miks ta ametisse valiti. «Kiiresti oli kedagi vaja,» tunnistas Toomel. Ta nentis, et ka neile tuli endise juhi Peep Petersoni tööministriks minek suure üllatusena. «Kõik tuli väga ootamatult, polnud aega ette valmistuda. Saime teada enam-vähem siis kui kõik teisedki. Reedel kuulsime, esmaspäeval oli ta läinud,» viitas Toomel. Ta rõhutas, et seetõttu anti talle juhivolitused aastaks ajaks ja tingimusega, et ta senist kurssi ei kõiguta. «Enda toetajatele lubasin, et põhisuund ei muutu,» kinnitas Toomel.

«Mõned südamemured mul on,» ütles Toomel nende teemade kohta, mida ta ise oluliseks peab. Ühe suurema probleemina toob ta välja arengud Eesti tööjõuturul: nimelt toimub seal suur polariseerumine, on tekkinud kaks täiesti erinevat maailma, nii et keskmisest töökohast või töölisest on juba täiesti võimatu rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles