Tallinki juulikuu reisijate arv kasvas aastaga topelt

BNS
Copy
Tallink Silja kruiisilaev Baltic Princess Tallina sadamas 2008
Tallink Silja kruiisilaev Baltic Princess Tallina sadamas 2008 Foto: Mihkel Maripuu

Tallink Grupp vedas juulikuus 897 828 reisijat, mida on 102,2 protsendi võrra rohkem kui aasta varem juulis, mil grupp vedas 444 112 reisijat. Tegemist oli ka reisijateveo viimase 34 kuu rekordiga.

Võrreldes möödunud aasta juuliga kasvas veetud kaubaühikute arv 17,8 protsendi võrra, 32 700 ühikuni ning veeti 46,6 protsenti rohkem reisijate sõidukeid, ühtekokku 127 039 sõidukit, teatas ettevõte börsile.

Reisijate arv kasvas juulikuus enim ettevõtte Soome-Rootsi liinidel, kus kasv oli mullusega võrreldes 141,9 protsenti, kuid stabiilset reisijatearvu kasvu oli näha ka ettevõtte Eesti ja Soome ning Eesti ja Rootsi liinil.

Osaliselt on reisijatearvu kasv ettevõtte hinnangul tingitud sellest, et tänavu juulis käitati möödunud aasta sama perioodiga võrreldes terve kuu vältel liinidel rohkem laevu, kuid kasvu on mõjutanud ka reisijate suurem kindlustunne pärast Covid-19ga seotud reisipiirangute kaotamist.

«Möödunud on 34 kuud ehk ligi kolm aastat ajast, mil viimati nägime selliseid reisijate numbreid nagu selle aasta juulikuus,» kommenteeris Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene. Ta lisas, et suures ulatuses on taastunud Soome klientide hulk ja juulikuu jooksul on üha rohkem lisandunud Lääne-Euroopa riikide kliente.

Nõgene sõnul kasvas juulikuus ka laevadel reisivate laste ja noorte hulk, mis on märk sellest, et reisiti rohkem kogu perega, ja just siseriiklike või kaugemate puhkusereiside asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles