Paldiski LNG-terminali ühenduse tööd kulgevad plaanipäraselt

BNS
Copy
Paldiski LNG kai ehitus. Droonifoto. 
Paldiski LNG kai ehitus. Droonifoto. Foto: Eero Vabamägi

Eleringi sõnul kulgev Paldiski lähistele rajatava veeldatud maagaasi (LNG) terminali toruühenduse ehitus plaanipäraselt.

«Maismaaosas on alanud torulõikude kokku keevitamine, edukalt on toimunud suundpuurimistööd läbi klindi, Eleringi kompressorjaama territooriumil rajatakse ühendustorustiku kraanisõlme. Toruühenduse mereosas on alanud kaeviku rajamine ja algamas on samuti torulõikude kokku keevitamine, mis on ettevalmistuseks meretoru paigaldusele,» ütles Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster BNS-ile.

Kösteri sõnul on olemas ehituseks kriitilised materjalid ning tööde valmimise eeldatav tähtaeg on endiselt novembri lõpp.

Juuni alguses teatas Elering, et varakevadel alanud ettevalmistused LNG-terminali toruühenduse rajamiseks jõudsid ehitustegevuseni. Tööde peatöövõtjaks on Eleringi gaasitaristu hooldus- ja ehitustööde partner Connecto.

Eleringi rajatava ühenduse ehitus jaguneb neljaks suuremaks etapiks: maismaatoru kompressorjaamast mereni, meretoru rannikult haalamiskaini, haalamiskail asuvad gaasiseadmed ning kai ja ujuvterminali vaheline ühendusseade gaasi vastuvõtuks laevalt.

Ühenduse pikkus kompressorjaamast kuni haalamiskaini on ligikaudu 1,2 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles