Tallinna lennujaama reisijate arv jõudis ligi kriisieelsele tasemele

PM Majandus
Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Konstantin Sednev

Juulis läbis Tallinna lennujaama 282 559 reisijat, keda oli 78 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kriisieelse mahuga võrreldes jõudis reisijate arv 88 protsendi juurde.

Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul oli juulikuu reisijate arv väga hea, kuid reisijate arvu taastumist kriisieelsele tasemele mõjutavad Euroopa lennujaamade alamehitatusest tingitud logistilised tõrked.

«Olukord lennunduses on küll üldiselt stabiliseerunud, kuid tuleb ette lennuplaanide muudatusi, lendude tühistamisi ja hilinemisi. Seetõttu on oluline, et reisijad jälgiksid lennuplaani ning lennufirma teateid ning võtaksid muudatuste korral ühendust oma lennufirmaga,» rääkis Pärgmäe.

Kuigi juulikuu viimastel nädalatel oli keskmine julgestuskontrolli läbimise aeg Tallinna lennujaamas alla 15 minuti, kehtib seal jätkuvalt kahe tunni reegel. «Selleks, et kõik toimingud lennujaamas saaksid aegsasti tehtud, soovitame olla kohal kaks tundi enne väljalendu. Soovitame rohkem lennata otselendudega ning võtta võimalusel kaasa käsipagas, mis on korrektselt pakitud.»

Juulis lendas Tallinnast 14 lennufirmat ja lennati 35 regulaarliinil. Kõige rohkem reisijaid lendas suurtesse sõlmjaamadesse Riias, Helsingis ja Frankfurdis. Regulaarlendude keskmine täituvus oli 82 protsenti. Puhkusesihtkohtadest oli jätkuvalt populaarseim Antalya.

Suurimateks vedajateks oli airBaltic 25 protsendi ja Ryanair 22 protsendi turuosaga. Lufthansaga lendas 9 protsenti ja Finnairiga 8 protsenti reisijatest. Juulis oli Tallinna lennujaamas päevas keskmiselt 113 maandumist ja õhkutõusu.

Jaanuarist juulini läbis Tallinna lennujaama 1 486 536 reisijat – rohkem kui terve 2021. aasta jooksul kokku.

Regionaalseid lennujaamasid läbis juulis 7724 reisijat: Kuressaares oli 4170 reisijat, mida oli eelmise aasta juuliga võrreldes 3 protsenti rohkem. Kärdlas 1450 ja Tartus 1190 reisijat. Pärnu lennujaama läbis 914 reisijat, kellest 75 protsenti lendas Helsingi liinil.

Pärnust on avatud ka hooajaline lennuühendus Stockholmi. Eelmise aasta juulis Pärnust ja Tartust sellisel kujul lennuliiklust ei toimunud.

Jaanuarist juulini läbis regionaalseid lennujaamasid 36 080 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles