Tallinna koolilapsele saab jalgratta ostmiseks toetust taotleda

Copy
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Urmas Luik

Alates augustist saab Tallinnas esitada taotlusi «Rattaga kooli» toetuse saamiseks. Ühekordne kuni 100-eurone toetus on mõeldud jalgratta ostmiseks 10–15-aastastele lastele, kes on jalgratturi juhiloa saanud sel aastal.

«Rattaga kooli» toetuse eesmärk on edendada jalgratta juhiloa tegemist, et suurendada laste teadlikkust ohutust liiklemisest ja kujundada ohutu liiklemise harjumusi. Toetuse eesmärk on ka suurendada laste rattasõidu harjumust, edendada tervislikku eluviisi ja turvalist liikumist.

«Rattaliikluse kasvust võidavad kõik: linnas on vähem ummikuid, õhk on puhtam ja kasvab linnaelanike harjumus tervislikumalt liigelda. Oluline on anda ka lapsevanematele tõuge julgustada ja võimaldada oma lastel teha jalgratturi juhiluba,» ütles Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

Ühekordset, kuni 100-eurost toetust on õigus saada 10–15-aastasele lapsele, kes on 2022. aasta jooksul teinud jalgratturi juhiloa, elab rahvastikuregistri järgi Tallinnas ja kellele on ostetud jalgratas toetuse taotlemise aastal. Toetuse saamise tingimused on leitavad Tallinna veebilehel. Taotluse saab esitada alates 1. augustist Tallinna e-teeninduses.

«Rattaga kooli» 2022. aasta toetuse kogumaht on 100 000 eurot. Kooliümbruste turvalisemaks muutmiseks on Tallinna tänavuses eelarves määratud 1,5 miljonit eurot ning linn tegeleb ka uute rattaparklate rajamisega. 

Tallinna rattastrateegia 2018–2027 on seadnud sihiks, et rattasõidu osakaal jõuaks 11 protsendini kõikidest liikumisviisidest ja sealhulgas 25 protsendini kodu ja kooli vahel liikumisest.

Lisainfo jalgratturi juhiloa saamisest ja juhtimisõiguse eksamist on saadaval transpordiameti veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles