Tõusuvesi uhtus minema ajutisele saarele paigaldatud treilerbaari

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Foto: Evansville Aerial ekraanipilt

Ohio jõel Evansville linna lähistel paigaldasid kohalikud vembumehed ajutisele liivasaarele haagiselamu, milles avatud illegaalne baar Poon Saloon muutus paadituristide seas kiiresti populaarseks sihtkohaks.  

Paarisaja meetri pikkune ja mõnekümne meetri laiune liivast saar tekkis Ohio jõele Evansville linna lähistele juuli lõpul, kui laevatee süvendamisel jõepõhjast välja pumbatud pinnas ühte kohta kuhjati. Saar on ajutine ja püsib selles kohas vaid mõned päevad või nädala, enne kui jõevesi pinnase minema uhub. 

Eelmisel nädalal tekkis ajutisele saarele aga haagiselamu, millele oli kinnitatud suur bänner «Poon Saloon». Kohalikud võimuesindajad olid triki peale ilmselgelt pahased ning ähvardasid tembu autoreid keelatud kohas sõidukiga liiklemise ja parkimise, keskkonnareostuse ohu tekitamise ja muude pattude eest trahvida, kuid kes ja kuidas treileri saarele toimetas, ei osanud ametnikud seletada. Spekuleeriti, et selleks võidi kasutada mõnd suuremat paati või laeva või siis lohistati treiler trossi otsas kohale läbi vee. Poon Saloonist tehtud fotode ja video järgi otsustades oli tegemist siiski töökorras haagiselamuga, millele oli külge ühendatud koguni elektrivarustuseks vajalik generaator. 

Piirkonna veematkajate hulgas sai Poon Saloon aga kiiresti populaarseks vaatamisväärsuseks ning eelmisel nädalal oli ajutise saare rand sinna saabunud veesõidukeid täis. Kas ja kui palju Poon Saloon ka tegelikult sööke-jooke pakkus, ei ole avalikustatud, kuid saarekesest sai paadisõitjate seas soositud piknikukoht. 

Koos veetaseme tõusu ning tugeva vooluga Ohio jões hakkas liivasaar kiiresti kahanema ning kadus lõpuks sootuks. Vesi uhtus minema ka vee alla jäänud saarel olnud treileri. Sotsiaalmeediasse postitatud videolt on näha, kuidas kolm inimest ronivad vette vajuva haagiselamu katusele, samal ajal kui mitmed paadiseltskonnad jälgivad sündmusi oma veesõidukitelt. 

Koos Ohio jõel süvendustööde tagajärjel tekkinud saarega kadus veevoogudesse ka saarele paigaldatud ajutine haagisbaar Poon Saloon. Haagise viimaseid hetki olid kogunenud jälgima kümmekond veesõidukit ning uppuva baari katusele ronisid kolm päästeveste kandnud inimest. Evansville politsei ei ole suutnud tuvastada, kes vembu korraldasid.
Koos Ohio jõel süvendustööde tagajärjel tekkinud saarega kadus veevoogudesse ka saarele paigaldatud ajutine haagisbaar Poon Saloon. Haagise viimaseid hetki olid kogunenud jälgima kümmekond veesõidukit ning uppuva baari katusele ronisid kolm päästeveste kandnud inimest. Evansville politsei ei ole suutnud tuvastada, kes vembu korraldasid. Foto: Ekraanipilt EvansvilleWatch Youtube kanali videost

Sarnane nali tehti Evansvilles ka viis aastat tagasi, kui jõge süvendades samuti ajutine liivasaar tekkis. Ka tookord ei suutnud politsei tembu autoreid välja selgitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles