Ukraina esimene viljalast lahkus Odessa sadamast (2)

Erkki Erilaid
Copy
Täna Ukraina viljaga sadamast lahkunud Sierra Leone lipu all sõitval Razonil on lastiks üle 26 000 tonni maisi.
Täna Ukraina viljaga sadamast lahkunud Sierra Leone lipu all sõitval Razonil on lastiks üle 26 000 tonni maisi. Foto: UKRAINIAN NAVAL FORCES

Esimesel Ukraina vilja vedaval laeval õnnestus  Türgi ja Ukraina esindajate väitel täna hommikul Odessa sadamast lahkuda.

Täna Ukraina viljaga sadamast lahkunud Sierra Leone lipu all sõitval Razonil on lastiks üle 26 000 tonni maisi, mis peaks jõudma Liibanoni, vahendas Yle. Aastal 1996 ehitatud Razoni on 186 meetrit pikk ja 25 meetrit lai ning suudab peale võtta 30 000 tonni kaupa.

Laev peaks jõudma Türgisse Istanbuli teisipäeval. Seal vaadatakse see enne reisi jätkumist üle.

Ukraina ei ole saanud pärast Venemaa riiki tungimist vilja meritsi eksportida. Meretranspordi seiskumine on kõvasti vähendanud riigi teraviljaeksporti.

Eelmisel kuul jõudsid Ukraina ja Venemaa ÜRO ja Türgi kaudu kokkuleppele viljasaadetiste jätkamises. Ukraina taristuminister Oleksandr Kubrakov kiitis juba ette teraviljavedu kui sammu maailma nälja ärahoidmiseks.

«Vilja väljavedu aitab Ukrainat, sest toob eksporditulu ja põllumajandussektor saab taas hakata tulevikku planeerima,» nentis Kubrakov.

Türgi ministeeriumi varasema avalduse kohaselt järgnevad Razonile järgmised juba lastitud laevad piki 22. juulil Venemaaga kokku lepitud merekoridore.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles