DHL peatab 1. septembrist Venemaal kohaletoimetamise

Copy
DHL-i logo.
DHL-i logo. Foto: ERIC PIERMONT

Saksa rahvusvaheline posti- ja logistikaettevõte DHL, mis peatas märtsi alguses välissaadetised Venemaale, peatab alates 1. septembrist ka Venemaa-sisesed kohaletoimetamised, seisab DHL-i Vene esinduse (JSC DHL International) veebilehel.

Otsuse lõpetada kaupade ja dokumentide kiire kohaletoimetamise teenuste osutamine Venemaal tegi ettevõtte ainuaktsionär Saksa Deutsche Post DHL «teabesüsteemide ja taristu, üleilmse tegevusstruktuuri toimimisega seotud oluliste tehniliste raskuste, aga ka seadustest tulenevate piirangute tõttu».

«Sellest tulenevalt puudub DHL International JSC-lil edaspidi juurdepääs üleilmsele teabesüsteemile DHL Express, mis tagab Venemaa piires kiirsaadete teenuste osutamise automaatprotsesse. See tähendab, et klientidel puudub võimalus luua ja esitada üleilmses DHL Expressi teabesüsteemis uusi taotlusi dokumentide ja kaupade kohaletoimetamiseks Venemaal,» seisis ettevõtte avalduses.

Enne 31. augustit 2022 Venemaa piires tarnimiseks vastu võetud dokumendid ja saadetised toimetatakse saajatele kätte.

DHL-i teate kohaselt jätkab JSC DHL International pärast 1. septembrit Venemaalt dokumentide ja kaupade välismaale kohaletoimetamise teenuseid.

DHL teatas märtsi algul saadetiste välismaalt Venemaale toimetamise peatamisest.

SPARK-Interfaxi analüütilise süsteemi andmetel ulatusid DHL-i tulud Venemaal 2021. aastal 18,8 miljardi rublani (+21,9 protsenti), puhaskasum 2,25 miljardi rublani (+27,4 protsenti).

JSC DHL International avaldusest järeldub, et kiirpostiteenused moodustasid 95 protsenti ettevõtte tuludest. Viimase aasta jooksul toimetas DHL-i Venemaa esindus edasi umbes 7,1 miljonit saadetist. DHL-i Vene tütarettevõttes töötas 2021. aasta lõpus 2571 tuhat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles