Samsung Electronicsi kasum kasvas teises kvartalis 12 protsenti

PM Majandus
Copy
Samsung Electronics.
Samsung Electronics. Foto: Kim Hong-ji

Lõuna-Korea elektroonikahiid Samsung Electronics teatas neljapäeval, et pooljuhtide sektoris saavutati rekordiline kasum ja seda hoolimata ülemaailmsetest tarneahelaprobleemidest.

 

Samsung Electronics teatas teise kvartali tegevuskasumi 12,18-protsendilisest kasvust 14,10 triljoni wonini (10,5 miljardi euroni), kusjuures firma pooljuhtide divisjoni kasum oli hoolimata tarneahela probleemidest rekordiline. Nende teise kvartali käive oli 77,20 triljonit woni (58 miljardit eurot), mis on 21,25 protsenti suurem kui aasta varem.

Ettevõtte «süsteemsete pooljuhtide ärid saavutasid rekordilise kvartalikasumi,» ütles Samsung neljapäeval avaldatud avalduses, lisades, et on laiendanud nii oma tootevalikut kui ka suurendanud kiipide tarnimist ülemaailmsetele klientidele.

«Mälude äritegevuse kasum paranes nii aasta- kui ka kvartaliga võrreldes, kuna ettevõte keskendus serverite tugeva nõudluse rahuldamisele,» ütles Samsung.

Juunis sai ettevõte esimeseks kiibitootjaks maailmas, kes hakkas masstootma 3-nanomeetri mikrokiipe, püüdes võistluses maailma kõige arenenumate kiipide valmistamisel Taiwani TSMC-ga sammu pidada ja teda lõpuks edestada.

Aasta teise poolde vaadates jääb Samsungi hinnangul põhinõudlus serverite järele tugevaks, kuna investeeringud põhiinfrastruktuuri ja uutesse kasvuvaldkondadesse, nagu tehisintellekt ja 5G, peaksid jätkuvalt laienema, keskendudes suurtele andmekeskuste ettevõtetele.

Nõudlus tarbekaupade, näiteks arvutite ja mobiiltelefonide järele jääb tõenäoliselt nõrgaks. Personaalarvutite puhul on võimalik, et nõudluse langus võib laieneda ka ettevõtlussegmentidesse.

Samsung oli siiski suhteliselt optimistlik nutitelefonide nõudluse suhtes teisel poolaastal, öeldes, et ettevõtte tarnekatkestused on enamasti lahendatud ja et nõudlus jääb kas samaks või isegi kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles