Meta teatas oodatust kehvematest kvartalitulemustest

PM Majandus
Copy
Meta sõnul peegeldavad pettumust valmistavad prognoosid «jätkuvalt nõrka reklaaminõudluse keskkonda».
Meta sõnul peegeldavad pettumust valmistavad prognoosid «jätkuvalt nõrka reklaaminõudluse keskkonda». Foto: TONY AVELAR

USA sotsiaalmeediahiiu Facebooki omanikfirma Meta teatas kolmapäeval, et ettevõtte kvartalikäive langes esimest korda pärast börsile minemist, vahendab Financial Times.

Meta Platformsi aktsia oli kolmapäeva hilisõhtusel kauplemisel languses, kukkudes üle 4,5 protsendi, kuna sotsiaalmeedia hiiglane teatas pettumust valmistavatest teise kvartali tulemustest ja kolmanda kvartali väljavaadetest, mis jäid oluliselt alla Wall Streeti prognoosidele.

Sotsiaalmeediahiiglase teise kvartali tulud olid 28,82 miljardit dollarit, mis on 1 protsent vähem kui aasta tagasi, jäädes veidi alla Wall Streeti 29 miljardi dollari suurusele konsensusprognoosile. Meta teenis eelmises kvartalis kokku 6,69 miljardit dollari kasumit, mis on 36 protsendiline langust aastatagusega võrreldes.

Kolmanda kvartali tulud peaksid Meta prognooside kohaselt jääma 26 ja 28,5 miljardi dollari vahele, mis jääb tublisti alla Wall Streeti 30,7 miljardi dollari suurusele konsensusprognoosile. Selle vahemiku alumises osas oleks Meta tulud eelmise aasta kvartaliga võrreldes enam kui 10 protsenti madalamad.

Meta võitleb jätkuvalt raske reklaamikeskkonnaga, TikToki ja teiste platvormide kasvava konkurentsiga kasutajate aja ja reklaamidollarite pärast. Apple'i hiljutine püüdlus kaitsta iPhone'i kasutajate privaatsust on samuti raskendanud Meta ja teiste veebireklaami müüjate jaoks sihtotstarbeliste reklaamikampaaniate läbiviimist.

Ettevõtte tegevjuht Mark Zuckerberg ütles ettevõtte majandustulemuste esitusel, et makromajanduslik olukord «näib olevat halvem kui kvartal tagasi».

Zuckerbergi sõnul vähendab ettevõte majanduse aeglustumise tõttu investeeringute tempot, lükates mõningaid kulutusi edasi. «Ma loodan, et saame vähemate ressurssidega rohkem ära teha,» ütles ta.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles