Riik hangib vaestele kolme miljoni euro eest toitu

BNS
Copy
Euroopa Liidu toiduabina jagatud makaronid ja jahu.
Euroopa Liidu toiduabina jagatud makaronid ja jahu. Foto: TV3

Riigi Tugiteenuste Keskus kuulutas välja hanke enim puudust kannatavatele inimestele toidu ostmise ja jagamise korraldamiseks; hanke eeldatav maksumus on kolm miljonit eurot.

Hanke eesmärgiks on enim puudust kannatavatele isikutele toiduainete ostmine ja tarnimine ladustamiskohtadesse aastatel 2022 ja 2023, selgub hankedokumentidest.

Tellitavate toodete kogused sõltuvad seda vajavate inimeste arvust, maitse-eelistustest, tarbimisharjumustest ja muudest teguritest. Ostja tellib tooteid vajaduspõhiselt. Tellitavate toodete maksumused ei tohi tõusta suuremaks pakkumuses esitatud hinnast, välja arvatud raamlepingus sätestatud tingimustel.

Müüja peab olema valmis tarnima kauba ladudesse kahe nädala jooksul. Juhul, kui ostjal on kauba tarnimist ja ladustamist võimalik vähemalt ühe kuu ulatuses ette planeerida, võib ostja tellimuse esitada pikema tarneajaga.

Ladude asukohad võivad raamlepingu täitmise jooksul muutuda. Ladude üldarv võib suureneda maksimaalselt viie koha võrra. Suuremate koguste puhul võib olla vajalik korraldada mitu tarnet ühte sihtkohta.

Toodetel peab tarnel olema «parim enne» säilimisaja lõpuni jäänud vähemalt 2/3 säilimisajast, mida tuleb tõestada dokumentidega.

Tooted ei tohi sisaldada kunstlikke magusaineid. Kui toodetele on tehnilises kirjelduses seatud kohustusliku tingimusena, et need on toodetud järgides jätkusuutlikkuse printsiipi, näiteks FairTrade või Rainforest Alliance märgisega tooted, või mahepõllumajanduslikult, näiteks Euroopa Liidu mahepõllumajanduse märgise või Eesti ökomärgiga tooted, siis tuleb toidukorvis pakkuda selliseid tooteid.

Kile- ja plastikpakendid peavad olema ökomärgisega ja korduskasutatavad, et arvestatud oleks keskkonnamõjudega.

Pakkumuste esitamise tähtaeg on 29. august. Lepingu sõlmitakse 31. augustini aastal 2023.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles