Mišustin: Venemaa otsib oma energiaekspordile uusi turge (1)

BNS
Copy
Venemaa peaminister Mihhail Mišustin (vasakul) ja julgeolekunõukogu aseesimeheks vangerdatud endine peaminister Dmitri Medvedev.
Venemaa peaminister Mihhail Mišustin (vasakul) ja julgeolekunõukogu aseesimeheks vangerdatud endine peaminister Dmitri Medvedev. Foto: sputnik

Venemaa peab arendama transporditaristut ja laiendama oma energiaeksporti, peamiselt Aasia ja Vaikse ookeani regiooni suunal, ütles peaminister Mihhail Mišustin valitsuse energiasektori teemalisel strateegiakoosolekul.

Riiklike eesmärkide täitmise nimel peab Venemaa tugevdama siseriiklikku nõudlust energiaressursside järele, laiendama regioonide gaasistumist, ütles ta.

«Üha rohkem Vene perekondi vajab stabiilset ja võrdlemisi odavat kütte-, energiaallikat. See muudab inimeste elu mugavamaks ja annaks positiivset mõju äritegevusele,» sõnas Mišustin. Ka näeb ta gaasipõhise mootorikütuse arendamises võimalust muuta kodumaisele tarbijale transport soodsamaks.

Tema sõnul on tähtis luua ja arendada suuri naftasaaduste projekte. «Meie tööstus vajab lähiaastatel täiendavat plastiku-, polümeeride ja muude eritoodete varu,» ütles ta ja lisas, et on vaja arendada ka veeldatud maagaasi (LNG) tootmist.

Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna riikideni jõudmise juures ei tohi peaministri sõnul unustada ka kõiki sõbralikke riike, millega tuleb jätkata suhete hoidmist.

«Tulevikus on tähtis rajada võimalus kiireks tarbekaupade voogude suuna muutmiseks läänest itta ja vastupidi. Näiteks liita ühendatud gaasitranspordisüsteem, mis on suunatud Euroopasse, Siberi elektriprojektidega ja Sahhalini-Habarovski-Vladivostoki torujuhtmega, ehitada seotud süsteem, mis annaks võimaluse reageerida hinnaolukorrale märksa paindlikumalt,» sõnas Mišustin.

«Kõigi selliste projektide jaoks on vajalik lähiaastatel mitte ainult korraldada tehnikahankeid sõbralikes riikides, vaid ka laiendada meie oma tootmist, edendada kaevandus-, nafta-, ja gaasitehnikat, arendada laevaehitust,» ütles valitsusjuht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles