Saudi kroonprints teatas Kreekas «odavama energia» kokkuleppest

Copy
Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis (paremal) vestlemas Saudi kroonprints Mohammed Bin Salmaniga.
Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis (paremal) vestlemas Saudi kroonprints Mohammed Bin Salmaniga. Foto: GEORGE VITSARAS

Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman teatas teisipäeval Kreekasse visiidile saabudes mitmest uuest projektist, sealhulgas elektrikaablist kahe riigi vahel, mis võimaldab tarnida Euroopasse «odavamat taastuvenergiat».

 

Tegemist on kroonprintsi esimese visiidiga Euroopasse alates sellest, kui 2018. aasta oktoobris tapeti Saudi Araabia Istanbuli konsulaadis ajakirjanik Jamal Khashoggi. Prints külastab sel nädalal ka Prantsusmaad.

«Usun, et meil on ajaloolised võimalused, millest paljud me täna vormistame,» ütles prints Mohammed pressikonverentsil Kreeka peaministri Kyriákos Mitsotákisega. Plaanid hõlmavad ka elektrivõrkude ühendamist, mis annab Kreekale ja Kreeka kaudu Edela-Euroopale palju odavama taastuvenergia, lisas ta.

Kreeka välisministeeriumi teatel sõlmitakse kolmapäeval kokkulepe muu hulgas meretranspordi, energeetika ja kaitsetehnoloogia valdkonnas.

Kroonprints Mohammed teeb visiidi Euroopasse vähem kui kaks nädalat pärast seda, kui kohtus Jiddah's araabia riikide liidrite ja USA presidendi Joe Bideniga. Mohammed sai toetust ka Türgi presidendilt Recep Tayyip Erdoğanilt, kes külastas Saudi Araabiat aprillis ning võõrustas kroonprintsi juunis Ankaras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles