Ukraina Naftogazi maksejõuetus on vältimatu, olles jätnud maksed tegemata

PM Majandus
Copy
Ukraina riikliku energiaettevõtte Naftogaz logo.
Ukraina riikliku energiaettevõtte Naftogaz logo. Foto: Gleb Garanich

Nafta- ja gaasiettevõttest Naftogaz on saanud esimene Ukraina valitsusasutus, mis on pärast sõja algust makseraskustesse sattunud, sest riiklik energiaettevõte ei suutnud teisipäeval enne ajapikenduse lõppemist teha rahvusvahelistele võlakirjadele tasumisele kuuluvaid makseid.

 

Naftogaz teatas oma avalduses, et ei saanud võlausaldajate toetust eelmisel nädalal algatatud ettepanekule külmutada maksed mõnede võlakirjade eest kaheks aastaks, vahendab Reuters.

"Naftogaz ei ole saanud Ukraina ministrite kabinetilt nõusolekut vajalike maksete tegemiseks," teatas ettevõte. "Teatavad makseviivituse tagajärjed on toimunud või toimuvad tulenevalt otsusest ja sellest tulenevast makseviivitusest."

Naftogaz teatas ka, et teeb koostööd asjaomaste osapooltega, et esitada uus ettepanek võlgade käsitlemiseks, mille on koostanud valitsuskabinet.

Naftogaz, mis moodustas eelmisel aastal peaaegu 17 protsenti Ukraina riigitulust, oli esitanud valitsusele kaks taotlust, et kiita heaks maksed võlausaldajatele ja vältida rasket makseviivitust, kuid mõlemad lükati tagasi.

Ettevõte, mis pidi teisipäevaks üle kandma 335 miljoni dollari suurused põhi- ja intressimaksed ning eraldi intressimakse teise, 2024. aastani kestva võlakirja eest, plaanib emiteerida võlakirju oma finantseerimisüksuse Kondor Finance kaudu.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles