Moskva: Schengenist väljajätmisele rakendame vastumeetmeid (4)

Copy
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

 
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.  Foto: Jevgenia Novoženina/Reuters/Scanpix

Kreml hoiatas teisipäeval, et Vene võimud rakendavad vastumeetmeid, kui venelasi Schengeni viisast ilma jäetakse, kuid loodavad, et asi selleni ei jõua.

Vastuseks ajakirjanike küsimusele seoses juttudega venelaste ilmajätmisest juurdepääsust Schengeni viisale ütles presidendi kõneisik Dmitri Peskov: «Välistada mingeid selliseid tundelist laadi tegusid, mis ei mahu terve mõistuse raamidesse, me ei saa. Tõepoolest, selles mõttes sellist ohtu välistada ei saa, see oleks väga halb ja tooks loomulikult kaasa Moskva vastumeetmed.»

«Tahaks siiski loota parimat, et vähemalt väikeses osas säiliks vastastel kaine mõtlemine. Ärgem siiski unustagem, et erilise tähtsusega olukordades, nagu näiteks Kaliningradi transiidi lugu, murravad mingid terve mõistuse idud sellisest emotsionaalse teadvusetuse loori seisundist läbi,» lisas Peskov.

Tema sõnul võistlevad ELi riigid ja Põhja-Ameerika sõna otseses mõttes mitmesuguste Venemaa-vastaste ja ebasõbralike meetmete rakendamisel.

«Näeme, et neil hakkab otsa saama mingi meetmete arsenal, mis nende arvates võisid meid survestada ja sundida meid oma seisukohti muutma, ning üha enam tehakse mõistusevastaseid, arutuid ja raskesti seletatavaid otsuseid,» ütles Kremli pressiesindaja.

Venemaa alustas 24. veebruaril täiemahulist sõda Ukraina vastu ja Lääs on reageerinud sellele seninägematute sanktsioonidega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles