Stockmann kasvatas Eestis käivet ja pöördus kasumisse

BNS
Copy
Stockmanni kaubamaja.
Stockmanni kaubamaja. Foto: Peeter Langovits

Jaekaubandusketti Stockmann Group kuuluv Stockmann AS-i müügitulu kasvas 2021. aastal 11 protsenti 40,1 miljoni euroni, sealjuures pöördus ettevõtte tunamullune pea 5 miljoni euro suurune kahjum 641 000-euroseks kasumiks.

Müügitulu kasv tulenes ettevõtte teatel COVID-19 kriisi negatiivsete mõjude leevenemisest ja tarbijakäitumise taastumisest vaatamata kevadisele müügialade sulgemisele mõlemal aastal. Müügitulu taastumine oli eriti tugev mullu teisel poolaastal.

Stockmanni töötajate arv taandatuna täistööajale oli möödunud aasta lõpu seisuga 321 inimest, 26 võrra enam kui 2020. aastal, selgub ettevõtte majandusaast aruandest. Tööjõukulud kokku moodustasid ligi 6,6 miljonit eurot, mis on 21 protsenti rohkem kui tunamullu. Personalikulude suurenemine on ettevõtte sõnul tingitud Tallinnas asuva teenuskeskuse loomisest.

Seoses COVID-19 pandeemia suure mõjuga ettevõtte äritegevusele otsustas emaettevõte Stockmann Oyj Abp tunamullu 6. aprillil taotleda ettevõtte saneerimist. Stockmann Oyj Abp tütarettevõtted, sealhulgas ettevõtted Eestis ja Lätis ning Lindex Grupp saneerimise alla ei kuulu.

Vastavalt kokkulepitud saneerimiskavale müüs Stockmann Oyj Abp 2021. aasta detsembris oma Tallinnas asuva kinnisvara ning kasutab müügist saadavat tulu võlgade vähendamiseks. Stockmann jätkab oma kaubamaja opereerimist Tallinnas pikaajalise rendilepingulise suhte alusel uue omanikuga.

Aktsiaseltsi jaotamata kasum oli 31. detsembri 2021 seisuga ligi 46,6 miljonit eurot. Võttes arvesse majandustulemusi ja 2022. aastaks esitatud plaane otsustas nõukogu kinnitada juhatuse ettepaneku kasumit mitte jaotada.

Stockmann AS on osa Soome jaekaubanduskontsernist Stockmann Group, mille jaekaubanduse haru Stockmann Retail kõrvale kuuluvad ka moekett Lindex ja kinnisvaradivisjon Stockmann Real Estate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles