Streigist vaevatud Lufthansa tühistab pea kõik lennud Saksamaal

BNS
Copy
Lufthansa lennukid.
Lufthansa lennukid. Foto: KAI PFAFFENBACH

Saksa lennufirma Lufthansa teatas teisipäeval, et tühistab maapealsete töötajate streigi tõttu pea kõik lennud oma keskustes Saksamaal.

«Lufthansa peab tühistama kolmapäeval pea kogu lennuprogrammi oma keskustes Frankfurdis ja Münchenis,» seisis avalduses.

Tühistatakse üle tuhande lennu, neist osa juba teisipäeval, ja see mõjutab umbes 134 000 reisijat, lisas firma.

Streik kestab kolmapäeval kella 01.45-st GMT (04.45-st Eesti aja järgi) kuni neljapäeval kella 04.00-ni GMT (07.00-ni Eesti aja järgi).

Lufthansa ei välista, et kolmapäevase streigi järelmõjude tõttu võidakse mõned lennud tühistada ka neljapäeval ja reedel.

Lennufirma tühistas ka 45 pikamaalendu, mis pidid startima teisipäeval ja saabuma Saksamaale kolmapäeval. Nii nurjusid umbes 7500 inimese reisiplaanid Aasias, Lõuna-Ameerikas ja USA-s.

Ametiühing Verdi, mis esindab umbes 20 000 Lufthansa maapealset töötajat, taotleb 9,5-protsendist palgatõusu või vähemalt 350 eurot palgalisa kuus. Samuti tahab ametiühing minimaalse tunnipalga tõstmist 13 eurole.

Verdi ütles, et Lufthansa juhtkonna senine pakkumine ei kata ligilähedaltki inflatsiooni, mis oli Saksamaal eelmisel kuul 7,6 protsenti.

Lufthansa väitel on pakutud «väga märkimisväärset palgatõusu», mis kõige madalama palgaga töötatajatele oleks üle 10 protsendi ning kõrgemapalgalistel kuus protsenti.

Saksa majandusinstituudi IW andmetel on riigi lennundussektoris praegu puudu üle 7000 töötaja.

Paljud lennujaamatöötajad koondati koroonapandeemia ajal, kui reisimine kokku kukkus, ning nad leidsid töö teistes sektorites. Nüüd, mil turism on taastumas, on nende töökohad täitmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles