MKM ei toeta Sunly Hiiumaa meretuulepargile hoonestusloa andmist

BNS
Copy
Tõrvanina rand Hiiumaa põhjarannikul
Tõrvanina rand Hiiumaa põhjarannikul Foto: Kristel Lukk

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ei toeta Sunly Wind OÜ hoonestusloa taotlust Hiiumaale tuulepargi ehitamiseks, kuna leiab, et selle kavandamiseks ja rajamise aluseks tuleb koostada riigi eriplaneering või muu asjakohane planeering.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) saatis juuni algul ametkondadele Sunly Wind OÜ taotluse Hiiumaa merealale 396-megavatise tuulepargi ehitamiseks, et otsustada hoonestusloa algatamine. Sunly Wind OÜ esitas TTJA-le hoonestusloa taotluse tänavu aprillis.

Ministeeriumi sõnul on Riigikohus tühistanud 8. augusti 2018 otsusega Hiiu maakonnaga piirneval merealal maakonnaplaneeringu tuuleenergeetika tootmise alade osas. Sellest lähtuvalt on Sunly Windi planeeritava tuuleelektrijaama osas riigi eriplaneeringu koostamine kohustuslik, sest vastaval merealal puudub nimetatud ehitise asukohta käsitlev kehtestatud üleriigilise planeeringu teemaplaneering.

Vaatamata asjaolule, et kavandatava tuulepargi koguvõimsus on 4 megavati võrra väiksem kui planeerimisseaduses kehtestatud tuulepargi nimivõimsus 400 megavatti, on 33 elektrituulikust koosneval ja 82 ruutkilomeetri suurusel alal laiuval tuulepargil MKM-i sõnul oluline ruumiline mõju ning selle asukoha valiku ja toimimise vastu on suur riiklik huvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles