Telia toob turule uued 5G internetipaketid

BNS
Copy
Telia mobiilimast.
Telia mobiilimast. Foto: Telia

Telia värskelt omandatud 5G sagedusluba loob võimaluse hakata pakkuma 5G koduinternetti kiirusega kuni 500 megabitti sekundis.

Telia omandas 5G sageduslubade oksjonil enampakkumise käigus ligi 8,5 miljoni euroga 5G litsentsi 3,6 gigahertsi sagedusalas. Koos sagedusloa saamisega toob ettevõte turule uued kiiremad internetipaketid nii era- kui ka äriklientidele, teatas Telia.

Eraklientidele hakkab Telia üle 5G-võrgu pakkuma koduinterneti pakette alla- ja üleslaadimise kiirusega vastavalt kuni 100/25 megabitti sekundis ja kuni 500/100 megabitti sekundis.

Telia erakliendiüksuse juhi Kristjan Viilmanni kinnitusel jõuavad uued 5G-paketid klientide ja erinevate piirkondadeni järk-järgult. «Soovime 5G toel pakkuda paremat kasutuskogemust esmajärjekorras just nendes piirkondades, kus meie 4G-võrk teenindab juba palju koduteenuste kliente. Uuem ja võimekam 5G-tehnoloogia aitab muuta andmeside kvaliteedi paremaks ja stabiilsemaks ning võimaldab senisest ka märksa suuremaid kiirusi,» märkis Viilmann.

Esimesed piirkonnad, kus Telia teeb 5G koduinterneti kättesaadavaks, on Tabasalu, Harkujärve, Haabneeme, Rapla, Saue, Kiia, Kohila Rakvere, Alliku, Vääna-Jõesuu, Elva, Vasalemma, Võru, Lähte, Karksi-Nuia, Vändra, Audru, Võsu, Vaivere, Kose, Laulasmaa, Viiratsi, Kuusalu, Jüri ja Jõhvi. Lisaks erinevad piirkonnad Tallinnas ja Tartus. Küll peab arvestama, et 5G koduinternet ei pruugi katta tingimata kogu asulat.

5G koduinterneti kasutamiseks on vajalik uue 5G-ruuteri olemasolu, mida saab ettevõttelt ka rentida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles