Twitter süüdistab Elon Muski oma kehvades näitajates

PM Majandus
Copy
Twitter läheb Elon Muskiga kohtusse, pärast seda, kui ettevõtja üritas tehingust väljuda.
Twitter läheb Elon Muskiga kohtusse, pärast seda, kui ettevõtja üritas tehingust väljuda. Foto: CHRIS DELMAS

Twitter üllatas kehvade tulemustega, näidates väiksemat käivet ja suuremat kahjumit. Sotsiaalmeediaettevõte seletab seda mitte ainult reklaamituru madalseisuga, vaid ka ebakindlusega seoses Tesla juhi Elon Muski ülevõtmisplaanidega.

Twitter teatas möödunud kvartalis tulude vähenemisest ja suurest kahjumist. Ettevõtte tulud vähenesid aastaga ühe protsendi võrra, 1,18 miljardi dollarini, kuigi analüütikud olid oodanud enam kui 1,3 miljardi dollari suurust müügitulu. Twitter seletas langust veebireklaamituru nõrgenemisega ja ka Muski ülevõtmisplaanidega seotud ebakindlusega.

Musk teatas aprillis, et soovib osta Twitteri umbes 44 miljardi dollari eest. Mõni nädal hiljem kuulutas ta lepingu ühepoolselt peatatuks ja taganes lõpuks juuli alguses. Twitter soovib saada kohtult otsust, mis kohustaks Muski ülevõtmist lõpule viima kokkulepitud hinnaga 54,20 dollarit aktsia kohta.

Twitter lõpetas teise kvartali 270 miljoni dollari suuruse kahjumiga. Aasta varem oli ettevõte samal perioodil veel kasumis, teenides veidi alla 66 miljoni dollari. Nende igapäevaste aktiivsete kasutajate arv, kelleni Twitter oma reklaamiga jõuab, tõusis kolme kuu jooksul 229 miljonilt 237,8 miljonile. Esimeses kvartalis oli teenuse kasutajate arv kasvanud tubli 14 miljoni võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles