Enefit Power sai loa Narvas soojatootmisel põlevkiviõli kasutamiseks (2)

BNS
Copy
Eesti Energia Balti elektrijaam.
Eesti Energia Balti elektrijaam. Foto: Madis Veltman

Keskkonnaamet andis Enefit Powerile loa kasutada Balti elektrijaama 11. plokis põlevkiviõli, põlevkiviõli pealt sooja vee tootmist Narva Soojusvõrk AS-ile alustatakse juba reedel.

Kaugkütte hinda see aga mõjutada ei pruugi. «Narva linna sooja hind on konkurentsiameti poolt kinnitatud ja meie seda ühepoolselt muuta ei saa. Maagaasist loobumisega väldime seda, et Enefit Power ei peaks minema konkurentsiametilt oluliselt kõrgemat sooja hinda taotlema,» ütles Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola BNS-ile.

Vainola sõnul tähendab luba põlevkiviõli kasutada Narva linna elanikele, et algaval kütteperioodil on kodud soojad. «Lisaks on Enefit Power andnud oma panuse, et piisavalt gaasi jätkuks nendele soojatootjatele, kellel puudub võimekus toota sooja põlevkiviõliga,» märkis ta.

Juuli alguses kehtestas Narva linnavalitsus kaugküttega varustamise katkemise tõttu linnas välja hädaolukorra, milleni viis Enefit Poweri teade võimalikust elutähtsa teenuse toimepidevuse katkemisest, mis on omakorda tingitud maagaasiga varustamise katkemise ohust.

Seejärel esitas Enefit keskkonnaametile taotluse põletusseadmete saasteainete heite piirmäära eiramiseks, et kasutada maagaasi asemel põlevkiviõli. Taotluse järgi soovib Enefit kasutada oma põletusseadmetes põhikütusena kuni 14 893 tonni põlevkiviõli tänavu 16. juulist kuni 2023. aasta lõpuni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles