USA kruiisilaevanduselt võeti maha kõik Covid-19 piirangud

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
U.S. Norwegian Cruise Line Holdings ristluslaev Marina sisenemas Havana bay lahte Kuubal. REUTERS/Alexandre Meneghini/File Photo
U.S. Norwegian Cruise Line Holdings ristluslaev Marina sisenemas Havana bay lahte Kuubal. REUTERS/Alexandre Meneghini/File Photo Foto: ALEXANDRE MENEGHINI

USA haiguste kontrolli ja tõrje keskus CDC lõpetas kõik ristluslaevadele kehtestatud piirangud ja nõuded ning lubab laevafirmadel viiruse leviku tõkestamisel edaspidi juhinduda oma sisereeglitest.

CDC reeglid on USA vetes ristlevatel kruiisilaevadel üldine standard alates Covid-19 viirusepuhangu algusest 2020. aastal. Kuna paljud viirusekolded said alguse ristluslaevadelt, kus väikesel pinnal on koos palju inimesi maailma eri paigust, kehtestas haiguste kontrolli ja tõrje keskus laevadele ranged viirusetõrjemeetmed, mis sundisid firmasid laevade väljumisi tühistama ning tõid ettevõtetele hiigelkahjumid. 2020. aasta märtsis pani CDC kõik ristluslaevad 15 kuuks seisma, samal ajal kui teised reisijateveo liigid, nagu lennukid, rongid ja bussid, jäid avatuks, märkis portaali GCaptain kolumnist Mike Schuler. 

Reegleid leevendati 2021. aasta juunis, kui laevafirmadele anti luba ristlusreise korraldada, kuid kehtestati ranged nõuded. Näiteks lubati pardale ainult vaktsineeritud reisijaid ja meeskonnaliikmeid, piirati inimeste arvu ja liikumist laevadel ning nõuti pidevat desinfitseerimist ja testimist. 

Portaali info kohaselt on nüüdseks kõik CDC kehtestatud Covid-19 viirusega seotud reeglid tühistatud ning laevad jätkavad tervishoiunõuete täitmist omaenda programmide alusel. 

«CDC programm kasutas värvikoodide süsteemi, mis näitas haiguse leviku taset igal laeval eraldi. 18. juulist on see kadunud ning koduleht, millelt sai koode kontrollida, on maha võetud,» teatas Schuler. 

«CDC on teinud tihedat koostööd kruiisitööstuse, osariikide, territoriaalsete ja kohalike tervishoiuasutustega ning föderaalasutuste ja meresadamatega, et pakkuda kruiisireisijatele ja meeskonnale turvalisemat keskkonda. Kuna ristlusreisid kujutavad endast teatud ohtu Covid-19 levikuks, jätkab CDC juhiste avaldamist, et aidata ristluslaevadel pakkuda meeskonnale ja reisijatele ohutumat ja tervislikumat keskkonda,» teatas keskus oma kodulehel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles