Baltika ellujäämine sõltub suuromanikust

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Kaubamärk jäi, aga esinduspood suleti. 2020. aasta sügisel sulges Baltika Ivo Nikkolo esinduspoe. Nikkolo jäi rõivamüüja ainsaks kaubamärgiks. 
Kaubamärk jäi, aga esinduspood suleti. 2020. aasta sügisel sulges Baltika Ivo Nikkolo esinduspoe. Nikkolo jäi rõivamüüja ainsaks kaubamärgiks. Foto: Tairo Lutter

Päev enne jaanilaupäeva saatis rõivafirma Baltika välja pressiteate, mille kohaselt kutsuti poolte kokkuleppel tagasi ettevõtte juhatuse esimees Flavio Perini ning uueks juhiks saab senine tootmisjuht Brigitta Kippak.

Baltika nõukogu esimehe ja suuraktsionäri, KJK Fund SICAV-SIFi esindaja Kristjan Kotkase sõnul tähendas juhi vahetus ettevõtte jaoks ühe etapi lõppu. «Oleme Flaviole tehtud töö eest äärmiselt tänulikud. Ta vedas Baltikat efektiivselt äri ümberpööramisel ja ettevõtte saneerimisprotsessis ning oli selge visiooniga karismaatiline juht,» sõnas Kotkas pressiteate vahendusel.

Raske öelda, kas põhjuseks oli jaanieelne vaikelu või üleüldine huvi vähenemine Baltika vastu, igatahes uudis suurt tähelepanu ei äratanud. Suuremad meediamajad avaldasid oma börsiteate, aga see oli ka kõik.

Üsna selge, et itaallasest juhi päevapealt lahkumine polnud vabatahtlik, ehkki seda ei tahetud välja paista lasta. Oma Linked­Ini postituses kirjutas Perini tulevikuväljavaadete kohta, et kõigepealt naudib ta mõned kuud suve ning uurib hoolikalt uusi võimalusi ja projekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles