ELi tippkohtumine keskendub majanduskasvule ja hõivele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale: Prantsuse president Nicolas Sarkozy, Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso Ülemkogul.
Vasakult paremale: Prantsuse president Nicolas Sarkozy, Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso Ülemkogul. Foto: SCANPIX

Neljapäeval algav Euroopa Liidu (EL) kahepäevane tippkohtumine koondab põhitähelepanu majanduskasvu elavdamisele, suure tööpuuduse vähendamisele ja uute töökohtade loomisele.

ELi abifondide suurendamise küsimus jäi päevakorrast välja.

«Kinnitan, et seekord on tippkohtumisel vähem dramaatikat,» ütles Euroopa Komisjoni esimees Jose Manuel Barroso, kelle sõnul võidakse abifondide suurendamise otsus teha veel märtsikuus.
Lisaks on tippkohtumisel kavas allkirjastada majandusliidu tugedamise kokkulepe.

Euroopa Liidu ülemkogu eesistujale Herman Van Rompuyle on kohtumisel kavas anda uus 30-kuuline mandaat.

Eurostati värsketel andmetel oli eurotsooni töötuse määr jaanuaris 10,7 protsenti, sealhulgas Hispaanias 23,3 ja Kreekas 19,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles