Põlenud jalaga noormees: oleks ma vaid laadijad pistikust välja võtnud

Copy
Juhtmed.
Juhtmed. Foto: Ants Liigus

Telefonilaadijast võib saada alguse tuleõnnetus, mis võib põhjustada palju kahju. Nii juhtus ühe Kehra noormehega.

Juuni lõpus tuli Kehra ühest korterelamust tulehäire, millele reageerisid kohe G4Si patrullekipaaž ja päästeamet.

«Vend oli öösel magades külge keeranud ja ärkas suitsuanduri häire peale ning tundis, kuidas jalg põleb. Ta jooksis hirmunult minu juurde ja äratas mu üles. Läksin venna toa juurde vaatama ja nägin, et kõik on musta suitsu täis,» meenutas kannatada saanud korteriomanik õnnetusjuhtumit.

Inimesed pääsesid juhtumist siiski ilma suuremate vigastusteta, kuid korteri üks tuba muutus elamiskõlbmatuks. Korteriomaniku sõnul oli see õnnelik õnnetus, sest kahju oli vaid materiaalne. Samas ütleb ta, et ei soovi sellist kogemust mitte kellelegi, mistõttu pani juhtum teda senisest veelgi enam tuleohutusele tähelepanu pöörama. Tänaseks on teada, et suure tõenäosusega põhjustas tulekahju lühis, mida oleks saanud ära hoida. «Meil on korteris vana elektrijuhtmestik ning hoidsime pistikus korraga palju juhtmeid ja laadijaid, mis ilmselt ka lühise põhjustasid,» lisas ta.

G4Si kommunikatsioonijuhi Maxim Tuule sõnul pole taoline tulekahju sugugi haruldane. «Kuigi päästeamet tuletab tihti meelde, et laadijat ei tohi pistikusse jätta, siis inimesed arvavad ikka, et nendega ei juhtu midagi. Paraku jõuavad meieni pidevalt pistikusse jäetud laadijast alguse saanud tulekahjujuhtumid,» rääkis Tuul.

Tuleõnnetus ei hüüa tulles! G4S soovitab lühise vältimiseks:

  • kontrollida, et teie majapidamises olevad juhtmed ja elektrisüsteem oleksid terved;
  • peale seadme laadimist tuleb see koos laadijaga pistikupesast eemaldada;
  • vahetada päevinäinud elektrijuhtmestik uue vastu;
  • paigaldada töökorras nutikad suitsu- ja vinguandurid, mis õnnetusest viivitamatult märku annaksid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles