Kohus peatas menetluse Reiljani relvaloa asjus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan teel kohtumajja.
Villu Reiljan teel kohtumajja. Foto: Peeter Langovits

Tartu halduskohtu tänase määrusega peatati menetlus Villu Reiljani kaebuses Lõuna politseiprefektuuri Jõgeva politseijaoskonna 13. oktoobri 2008 otsuse peale, mis peatas tema relvaloa kehtivuse.


Kohtumenetlus peatati ajutiselt Riigikohtu menetluses oleva analoogilise juhtumi lahendamise ajaks. Nimelt menetleb Riigikohus praegu ka ühes teises asjas relvaseaduse põhiseadusele vastavust. Reiljani kaebus käsitleb tema põhiseaduslike õigust kitsendamist seoses relvaloa äravõtmisega.

Kirglik jahimees Reiljan viis oma neli jahipüssi ka ühe püstoli Jõgeva politseinike käsul ise kohalikku politseijaoskonda, kuid soovib neid nüüd tagasi saada.

Jõgeva politseiprefektuur lähtus oma otsuse tegemisel relvaseaduse paragrahvist, mis sätestab relvaloa kehtivuse peatamise, kui loa omaja on kriminaalmenetlusest tulenevatel asjaoludel kahtlustatav või süüdistatav.

Tallinna halduskohus on varem juba teinud otsuse, mille kohaselt on tunnistatud relvaseaduse kõnealune paragrahv põhiseadusega vastuolus olevaks. Tartu halduskohus on seisukohal, et pärast küsimuse lahendamist Riigikohtus laheneb viivitamatult ka Reiljani kaebus selles küsimuses.
Villu Reiljani relvaloa kehtivus on praegu jätkuvalt peatatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles