Minister Sikkut: kõik peavad energiat kokku hoidma

Postimees
Copy
Euroopa Komisjoni ettepanek liikmesriikidele gaasi tarbimist 15 protsenti vähendada on hea mõte, ütleb majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.
Euroopa Komisjoni ettepanek liikmesriikidele gaasi tarbimist 15 protsenti vähendada on hea mõte, ütleb majandus- ja taristuminister Riina Sikkut. Foto: Hanna Taniukevich/Scanpix

Eesti sõltuvus gaasist on Euroopas üks väiksemaid, kuid sellest hoolimata tuleb energiat säästa, ütles vastne majandus- ja taristuminister Riina Sikkut (SDE). Sikkut lisas, et toetab Euroopa Komisjoni ettepanekut ja valitsus arutab Eesti seisukohti tänasel istungil.

«Esialgsel hinnangul on Eesti gaasitarbimise vähendamise osakaal 0,055 miljardit kuupmeetrit,» ütles Sikkut. Tema sõnul kasutatakse Eestis gaasi umbes viis teravatt-tundi aastas. «Näiteks sooja tootmises on Eestis taastuvate allikate osakaal üks Euroopa suuremaid (60 protsenti) ja see tähendab, et meie sõltuvus gaasist on üks Euroopa väiksemaid. Eeloleva talve valguses prognoositakse, et gaasitarbimine väheneb juba rakendatud meetmete pinnalt nelja teravatt-tunnini aastas ehk juba 20 protsenti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles