Putin: isegi Nord Stream 2 ei lahendaks enam ELi gaasiprobleemi (7)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: ATTA KENARE

Isegi Nord Stream 2 gaasitoru käivitamisega ei saaks Euroopa turule rohkem gaasi tuua, kuna pool selle tarnemahust on juba Vene siseturule ümber suunatud, rääkis kolmapäeval Vene president Vladimir Putin.

Putin ütles Teheranis ajakirjanikele, et on Saksa kantslerit Olaf Scholzi selle kohta hoiatanud.

«Meil on valmis ka teine kanal, Nord Stream 2. Selle saab käivitada, aga seda ei käivitata. Kuid ka seal on probleeme. Arutasime seda küsimust kantsleriga,» lausus ta.

«Ütlesin, et Gazprom on loonud võimekusi, need reserveerinud ja midagi tuleb nendega ette võtta. Need ei saa lõputult õhus rippuda. Vastus oli, et nüüd on teisi, olulisemaid küsimusi, mida tuleb lahendada ja ajastus ei ole õige. Kuid hoiatasin teda, et võtame sel juhul pool Nord Stream 2-le eraldatud mahust sisetarbimisse. Rääkisin sellest küsimusest Gazpromi palvel ja Gazprom on seda juba teinud,» jutustas Putin.

«Seega, isegi kui me Nord Stream 2 homme käivitaksime, ei oleks see 55 miljardit kuupmeetrit aastas, vaid täpselt pool sellest. Lisaks, pidades silmas, et aastast on järel ainult pool, tähendaks see neljandikku. Selline on olukord varustusega,» ütles ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles