Ministeerium: maagaasi tarbimist tuleb vähendada (2)

BNS
Copy
Statistikaameti andmeil olid teenused küll 0,8 protsenti odavamad kui mullu augustis, ent Vitsuri hinnangul on see olulisel määral seotud energia odavnemisega.
Statistikaameti andmeil olid teenused küll 0,8 protsenti odavamad kui mullu augustis, ent Vitsuri hinnangul on see olulisel määral seotud energia odavnemisega. Foto: Ants Liigus

Kuna viimaste andmete kohaselt ei ole kõigil müüjatel kütteperioodiks vajalik gaas veel täies mahus tagatud, tuleb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul kõigil tarbijatel võimaluste piires maagaasi kasutamist vähendada ning kasutusele võtta alternatiivsed kütused.

«Näiteks soojuse tootjad, kel on võimalik võtta kasutusele alternatiivsed kütused, nagu põlevkiviõli, peaksid seda esimesel võimalusel tegema. Samuti saavad kõik maagaasi tarbijad vähemal või rohkemal määral rakendada energiatõhususe meetmeid,» märkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar Tallinna linnapeale Mihhail Kõlvartile saadetud kirjas.

Nii tagatakse tema sõnul, et maagaas oleks olemas kogu kütteperioodil ning tarned kõige haavatavamatele tarbijagruppidele ei katke. «Alternatiivsetele kütustele üleminek ei toimu päevapealt – piisavalt aega on vaja nii kütusekoguste kui ka nende tarnete tagamiseks,» toonitas asekantsler.

Hädaolukorra väljakuulutamine ei ole tema hinnangul otseselt vajalik ning erandi tegemise aluseks, kuid võib olla sellegipoolest vajalik elutähtsa teenuse korraldamiseks. Näiteks otsustas Narva linnavalitsus välja kuulutada hädaolukorra, et soojusega varustamise tagamist paremini juhtida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles