Idanaabrid tunglevad Eestisse: nõudlus Peterburi-Tallinna bussidele on järsult kasvanud (3)

Copy
LuxExpress buss.
LuxExpress buss. Foto: Liis Treimann.

Bussifirmad Lux Express ja Ecolines on täheldanud nõudluse tohutut kasvu reisidele Peterburist Tallinna ja Helsingisse, teatasid teisipäeval ettevõtete pressiteenistused.

Lux Expressi andmetel kasvas 4. juulist 18. juulini piletimüük Peterburi liinidel kahe eelneva nädalaga võrreldes 37 protsenti.

«Üldiselt on lähipäevadeks pea 100 protsenti piletitest välja ostetud. Helsingisse on kohad välja müüdud augusti esimese nädalani. Tallinna saab (pileteid – BNS) osta järgmiseks nädalaks,» märkis ettevõte.

Hetkel väljuvad Lux ​​Expressi bussid Peterburist Tallinna kuus korda päevas ning Peterburist Helsingisse esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval neli korda ning neljapäeval, reedel, laupäeval ja pühapäeval viis korda päevas.

Ka Ecolinesi pressiteenistusest öeldi, et juuliks pole bussides pea ühtegi vaba kohta.

«Piletid on välja müüdud. Olukord muutub iga minutiga,» teatas organisatsioon.

Märgiti, et müügi sügavus on kuni 10 päeva ehk siis 10 päeva ette bussipileteid ei ole. Samal ajal paneb ettevõte liinile lisabusse.

Venemaa loode tolliameti andmeil ületas 15.–17. juulil Leningradi oblastis asuvate kontrollpunktide kaudu Soome piiri üle 9900 Vene Föderatsioonist tulnud inimese ja umbes 3600 sõiduautot; riiki sisenes ligi 9000 inimest ja üle 3400 auto.

Vene Föderatsioonist Eestisse liikus sel perioodil Leningradi oblastis umbes 8400 inimest ja üle 1100 sõiduauto, Eestist sisenes Venemaale umbes 7900 inimest ja ligi 1100 autot.

15. juulil jõustus Vene valitsuse määrus, millega tühistati koroonaviirusega seotud piirangud üle Vene Föderatsiooni piiride liikumisel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles