Ookla: suurim lairiba allalaadimiskiirus oli teises kvartalis Elisal

BNS
Copy
Uuringu järgi pakub Elisa kõige kiiremat lairiba allalaadimiskiirust.
Uuringu järgi pakub Elisa kõige kiiremat lairiba allalaadimiskiirust. Foto: Thomas Trutschel/photothek.net via www.imago-images.de

Rahvusvahelise uuringufirma Ookla testide järgi oli tänavu teises kvartalis suurim fikseeritud lairiba teenuse allalaadimiskiirus Elisal, suurim mobiilse teenuse allalaadimiskiirus aga Telial.

 

Elisa lairiba allalaadimiskiiruse mediaan oli eelmises kvartali Ookla Speedtesti järgi 77,19 megabitti sekundis, Telia mobiilse allalaadimiskiiruse mediaan aga 71,48 megabitti sekundis, teatas Ookla.

Lairiba teenuse kiiruses järgnes Elisale Infonet, kelle teenuse mediaankiirus oli 52,42 megabitti sekundis. Telia saavutas tulemuse 47,85 megabitti sekundis ja Tele2 42,34 megabitti sekundis.

Lühim lairiba teenuse mediaanlatentsus oli 2 millisekundiga Infonetil. Telia tulemuseks oli 6 millisekundit, Elisa puhul 7 millisekundit, ent Tele2 puhul koguni 22 millisekundit.

Mobiilse teenuse kiiruse arvestuses jäi teisele kohale Tele2, mediaankiirusega 45,13 megabiti sekundis. Elisa tulemuseks oli mõõtmistel 44,89 megabiti sekundis.

Lühim mediaanlatentsusaeg oli Ookla mõõtmiste järgi Telial, 19 millisekundit. Elisa näitaja oli 27 ja Tele2 näitaja 28 millisekundit.

Ka tarbija ja tehnilise järelevalve amet mõõtis sel kevadel üle Eesti mobiilse interneti leviala ning kiiruseid ja selgitas, et valdavalt päevasel ajal tehtud mõõtmiste põhjal saavutas suurima keskmise allalaadimiskiiruse 109,8 megabitti sekundis Elisa, Telia järgnes tulemusega 106,4 megabitti sekundis ja Tele2 85 megabitti sekundis.

Ameti sideosakonna juhataja Oliver Gailani sõnul on internetikiiruste uuringute tulemuste erinevused loomulikud ja peituvad täiesti erinevas metoodikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles