Heathrow lennujaam seisab nüüd silmitsi tankijate streigiga

Copy
Londoni Heathrow lennujaam.
Londoni Heathrow lennujaam. Foto: Alberto Pezzali

Londoni Heathrow lennujaam, mis kannatab töötajate nappuse tõttu hilinemiste ja reisijate arvu piirangute käes, on silmitsi häirete süvenemisega, kuna tankijad plaanivad sel nädalal streikida, teatas teisipäeval ametiühing.

Ettevõtte Aviation Fuel Services (AFS) töötajad plaanivad streikida neljapäevast pühapäeva hommikuni, seisis ametiühingu Unite avalduses.

Unite'i teatel vastutab AFS poolte mitte-British Airwaysi lendude tankimise eest. Streik mõjutab lennufirmasid nagu Air France, American, Delta, Emirates, KLM, Singapore, United ja Virgin Atlantic.

«AFS kuulub täies mahus erakordselt rikastele energiafirmadele, mis on täiesti võimelised andma meie liikmetele korralikku palgatõusu,» ütles Unite'i peasekretär Sharon Graham.

«See on taaskordne näide sellest, kuidas energiafirmad suurendavad kasumit töötajate arvelt.»

Teade streigist langeb ajale, mil Briti statistikaameti andmed näitasid ostujõu rekordkiiret vähenemist.

Unite märkis, et AFS lükkas tagasi 10-protsendise palgatõusu, samas kui Briti aastane inflatsioonimäär peaks tänavu seda ületama.

Elukalliduse kriis on viinud Suurbritannias streikiderohke suveni. Ehkki osa tööseisakuid on viimasel hetkel leppeni jõudmise järel ära jäetud, on teised endiselt kavas.

Telekomihiiu BT töötajad peaksid streikima hiljem sel kuul esimest korda alates 1987. aastast.

Läinud kuul korraldasid aastakümnete suurima tööseisaku ka raudteelased. Samuti streigivad riigipalgalised advokaadid ning sama kaaluvad õpetajad ja tervishoiutöötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles