BLRT Grupp kasvatas mullu nii käivet kui kasumit

BNS
Copy
BLRT laevatehase ujuvdokk.
BLRT laevatehase ujuvdokk. Foto: Madis Veltman

Tööstuskontserni BLRT Grupp konsolideeritud müügitulu kasvas 2021. aastal tunamullusega võrreldes 37,4 protsenti 538 miljoni euroni; kontserni puhaskasum kasvas sealjuures ligi 14 protsenti 26,9 miljoni euroni.

Müügitulust moodustas 55,3 protsenti kaupade ning 44,7 protsenti toodangu ja teenuste müük, selgub BLRT Grupi majandusaasta aruandest. Müügitulust 85,6 protsenti eksporditi ning 14,4 protsenti teeniti Eestis. Suurimad ekspordi sihtriigid olid Leedu, Türgi, Soome, Läti, Saksamaa, Holland.

Aruandeperioodil investeeriti materiaalsesse ja immateriaalsesse põhivarasse ning kinnisvarainvesteeringusse kokku 26,5 miljonit eurot, millest 400 000 eurot oli saadud sihtfinantseerimise sihtfondidest.

Tänavu on ettevõttel plaanis investeerida materiaalsesse ja immateriaalsesse põhivarasse, aktsiatesse ja osakutesse ning laenudesse sidusettevõtetele ligikaudu 70 miljonit eurot. Kontsern investeerib kogu teenitud kasumi tegevuse laiendamisse ega planeeri lähimatel aastatel dividendide väljamaksmist BLRT Grupp AS-ilt.

BLRT Grupi keskmine töötajate arv 2021. majandusaastal oli 3618 töötajat, 110 inimest vähem kui tunamullu. Tööjõukulud kasvasid aastaga aga 5 protsenti 98,1 miljoni euroni. Keskmine tööjõukulu inimese kohta kuus kasvas 171 euro võrra 2259 euroni.

AS BLRT Grupp on kontserni BLRT Grupi emaettevõte. Emaettevõtte põhitegevuseks on tütarettevõtete juhtimine ning kontserni varade haldamine. Kontserni koosseisu kuulub 83 tütarettevõtet.

Ettevõtte tegelikud kasusaajad on Creditinfo andmetel 16,04-protsendiste osalustega Viola Gnidina ja Valeri Kovalenko, 12,9-protsendiste osalustega Fjodor Berman, Igor Berman ja Mark Berman ning samuti 12,9 protsendiga sihtasutus Berman Family Foundation.

Kontserni põhitegevuseks on laevade remontimine ja ehitamine, metallide ja metalltoodete müük, keeruliste, suuremõõtmeliste ja kõrgtehnoloogiliste lahenduste tootmine terasest, roostevabastterasest ja alumiiniumist, vanametalli kokkuost, hulgimüük ning eksport, stivideerimisteenused, transporditeenused, sealhulgas rahvusvahelised autoveod, ning kinnisvara arendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles