Rongid seisma ja koolid kinni: Suurbritannia kuulutab välja riikliku eriolukorra (2)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Jalakäijad Londonis Trafalgar Square'i purskkaevus 13. juulil jahutust otsimas. Toona kerkis temperatuur Londonis 33 kraadini. Uue nädala alguses oodatakse 41-kraadist kuuma ning senise riigi kuumarekordi purustamist.
Jalakäijad Londonis Trafalgar Square'i purskkaevus 13. juulil jahutust otsimas. Toona kerkis temperatuur Londonis 33 kraadini. Uue nädala alguses oodatakse 41-kraadist kuuma ning senise riigi kuumarekordi purustamist. Foto: Scanpix/ AFP/ Justin Tallis

Suurbritannia kuulutab saabuva kuumalaine tõttu välja riikliku eriolukorra, rongid pannakse uue nädala alguses seisma ja koolid suletakse. 

Suurbritannia terviseamet andis täna kogu Inglismaale esmaspäevaks ja teisipäevaks neljanda taseme kuumahoiatuse, sest britid ei ole selliseks enneolematuks, kuni 41-kraadiseks kuumuseks ette valmistatud. 

Terviseameti juht hoiatas, et selline temperatuur on Suurbritannias pretsedenditu, millega britid ei ole kohanenud, ning soovitas inimestel oma plaane muuta.  Terviseameti juht hoiatas võimalike ohvrite eest, sest esmaspäeval ja teisipäeval  kerkib temperatuur Londonis 41 kraadini. Nii kõrgele ei ole temperatuur kunagi varem seal kerkinud: varasem kuumarekord on 38,7 kraadi. 

Daily Mail kirjutab, et koolid üritavad õpilasi kuuma eest kaitsta spordipäevade tühistamise ning õuetundide keelustamisega. 

Tervishoiuametnikud manitsevad britte üksteisel, eriti vanematel inimestel, väikelastel ning imikutel silma peal hoidma. Raudteejuhid aga hoiatasid suurte rongiliikluse katkestuste eest. Network Rail hoiatas inimesi, et reisida maksab vaid äärmise hädavajaduse korral ning arvestada tuleb kiirusepiirangute ning hilinemistega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles