Lätis algas tänane börsidebüüt tõusuga

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Indexo aktsia alustas debüüti tõusuga
Indexo aktsia alustas debüüti tõusuga Foto: Reuters/ScanPix

Lätis algas täna börsil kauplemine pensionifondide valitseja Indexo aktsiatega.

Aktsia liikus veidi pärast kella 10t IPO hinnast 10,7 protsenti kõrgemal ehk 15,50 eurol. Aktsia käive on 15 273 eurot.

Ettevõte kaasas avalikul aktsiapakkumisel 7,49 miljonit eurot. Nõudlus aktsiate vastu oli 9,9 miljonit eurot ehk pakkumine märgiti 2,5 miljoni euro ulatuses üle. Kokku osales pakkumises 3562 investorit. Aktsiat pakuti IPOs 14 euroga.

Indexo IPO eesmärk oli kaasata kapitali uue panga loomiseks, kirjutab BNS. «Indexo tulevikupanga põhiidee on rahalise väärtusringluse loomine, mille keskmes on Läti. See tähendab, et me ehitame üles finantsinstitutsiooni, mida rahastavad kohalikud investorid, kelle raha kasutatakse kohaliku majanduse kasvatamiseks, mis omakorda loob uut väärtust ettevõtetele, ühiskonnale ja Indexo aktsionäridele. Aktsiate avalik noteerimine on selle väärtusringluse kriitiline komponent, et tagada aktsionäridele likviidsus ning edastada sõnumit läbipaistvast ja kaasaegsest juhtimisest,» ütles Indexo üks asutajatest ja juhatuse esimees Valdis Siksnis börsiteates.

Indexo on litsentseeritud varahaldusettevõte, mis pakub Lätis teise ja kolmanda samba pensioni investeerimisplaane. Lisaks varahaldusteenuse pakkumisele on ettevõtte eesmärgiks lähiaastatel asutada pank. Selle aasta jooksul plaanib Indexo esitada pangalitsentsi saamise taotluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles