Elon Musk vedas Twitteri vihma käest räästa alla

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Elon Musk lihtsalt trikitab ja üritab Twitteri hinda allapoole suruda, hindavad mõned investorid olukorda.
Elon Musk lihtsalt trikitab ja üritab Twitteri hinda allapoole suruda, hindavad mõned investorid olukorda. Foto: Dado Ruvic

Esmaspäeval, kui ettevõtja Elon Musk oli teatanud, et võtab tagasi suhtluskeskkonna Twitter ülevõtmispakkumise hinnaga 54,2 dollarit väärtpaberi eest, kukkus ettevõtte aktsia hind 11 protsenti – madalaimale tasemele alates 2020. aastast.

Veel pole teada, kas Musk pääseb Twitterist lahtiütlemisest puhtalt või peab maksma kopsakat trahvi, kuid igal juhul vedas ta taganemisega ettevõtte vihma käest räästa alla.

Muski pakkumine tõi halastamatult välja Twitteri nõrkused. Twitter on üks väheseid, kui mitte ainus Ränioru sotsiaalmeediaettevõte, kes ei suuda kasumit teenida. Twitteril saab sügisel börsil oldud üheksa aastat, aga kahjumit on saadud neist tervelt seitsmel. Pärast Muski pakkumist ilmnes, et olukord on veel hullem: Twitteri tegevjuht Parag Agrawal rääkis mais töötajatele, et ettevõte ei ole võimeline äri- ja finantseesmärke täitma. Ta laskis lahti tootejuhi ning hakkas piirama uute töötajate palkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles