Siseministeerium: tõuksimüüjad eksitavad tarbijaid (3)

BNS
Copy
Elektritõuks.
Elektritõuks. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Siseministeerium palub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil pöörata tähelepanu elektriliste tõukerataste müügile ja kontrollida nende vastavust kehtestatud nõuetele, kuna liikluses esineb tõkerattaid, mille sõidukiirus on lubatust suurem.

Siseministeeriumi andmetel on Eestis mitmeid kaubandusettevõtteid, kes müüvad elektrilisi tõukerattaid, mille valmistajakiirus või mootori võimsus ületavad liiklusseaduses toodud nõuded.

«Üksikud müüjad on välja toonud, et lubatust võimsamate elektriliste tõukeratastega ei tohi liikluses osaleda ja neid võib kasutada vaid teeväliseks liiklemiseks. Sisuliselt on tegemist tarbijate eksitamisega, kus neile müüakse elektrilisi tõukerattaid, millega ei või teeliikluses osaleda, jättes vastavale asjaolule tähelepanu juhtimata,» märkis siseministeeriumi sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Veiko Kommusaar.

«Selleks, et vähendada võimalust, et soetatakse elektriline tõukeratas, millega saab liigelda lubatust kiiremini ning nõuetele mittevastavatest elektrilistest tõukeratastest tulenevaid ohte teeliikluses, on oluline tegeleda probleemiga selle algetapis ehk nende müügil,» toonitas asekantsler.

Liiklusseaduse järgi ei tohi ei tohi kergliikuri valmistajakiirus olla suurem kui 25 kilomeetrit tunnis ja kergliikuri, välja arvatud tasakaaluliikuri mootori suurim võimsus ei tohi ületada ühte kilovatti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles